Šport > Nogomet
3681 ogledov

Maribor se je opravičil in se ogradil od Zahovićevih izjav

Ljudski vrt
V taboru slovenskih državnih prvakov so se opravičili za šokantne izjave športnega direktorja.

Maribor je v soboto presenetljivo izgubil doma proti Krškemu, več pozornosti kot srečanje pa je požela izjava Zlatka Zahovića na novinarski konferenci po obračunu.

Kot najbrž že veste, je Zahović eno od vprašanj novinarja časopisa EkipaSN razumel kot provokacijo. In to kot tako močno provokacijo, da je omenjenega predstavnika sedme sile vprašal, če ga nedavna smrt očeta ni izučila. Kot da bi družinska tragedija imela karkoli opraviti z nogometom.

Zlatko Zahović Video Šport Zahović spet prestopil mejo

No, po burnih medijskih reakcijah so se odzvali tudi v najuspešnejšem slovenskem nogometnem klubu in se javno opravičili. Tega sicer ni storil Zahović osebno, ampak se je pojavil zapis na klubski spletni strani. V odzivu, ki vam ga v spodnjih vrsticah ponujamo v celoti, so se vijoličasti ogradili od Zahovićevih izjav in dadali, da jih obžalujejo.

Alen Ščulac Zlatko Zahović Malikovanje Šport Trener Krškega podprl Zahovića, neverjeten odziv kluba

Opravičilo NK Maribor:

"Razočaranje, jeza, nejevolja. Vsi smo se strinjali in se strinjamo, da podoba ekipe slovenskega prvaka ni na želenem nivoju. Maribor – Krško 0:2 bo zapisano v končni statistiki, po sobotni tekmi kroga št. 24 v Ljudskem vrtu pa moramo tudi o dogodku, ko se je dogajanje na igrišču končalo. Ne glede na razočaranje zaradi neželenega razpleta smo izpeljali vse obveznosti po predpisanem protokolu vodstva tekmovanja, na novinarsko konferenco pa je kot predstavnik kluba prišel športni direktor Zlatko Zahovič. S komentarjem tekme, trenutne vijol’čne situacije in analize rezultatske krize.

Med pojasnili o tekmi je izpostavil pomen ustreznega odziva v neprijetni situaciji, v kateri smo se znašli po slabšem uvodu v spomladanski del sezone. Žal pa je nastop na novinarski konferenci zaradi izrečenega v nadaljevanju, na postavljeno vprašanje novinarja športnega dnevnika Ekipa SN o slabem obisku tekem v Ljudskem vrtu, dobil oznako nedopustnega. Omenjanje družinske tragedije, s katero se je moral soočiti poročevalec, ni način komunikacije, ki je v skladu z načeli delovanja slovenskega prvaka in kluba z največjim številom navijačev v državi.

Odziv športnega direktorja zahteva opravičilo, ki ga NK Maribor tudi izreka. Novinarju Ekipe SN in vsem preostalim predstavnikom medijev, ki so v Ljudskem vrtu vedno dobrodošli, s katerimi sodelujemo 365 dni v letu. Izgubili smo točke v športnem boju, ne smemo pa spoštovanja. Ohraniti moramo ugled in pokončno držo ne glede na razmere, vmesna vprašanja javnosti ali morebitne pretekle zgodbe.

NK Maribor je v svoji zgodovini prestal vzpone in padce, doživljal ekstaze zmag in grenkobo porazov. Tokratni dogodek v konferenčni sobi pa se je oddaljil od vrednot, za katere se zavzemamo in se klub od izjav športnega direktorja ograjuje ter jih obžaluje."

Zlatko Zahović Zahović dosegel dno Šport Tako je bilo v Angliji. Kako bo pri nas?

Komentarjev 6
  • cogocogo 14:48 19.marec 2018.

    edino opravicilo je to da tega naduteza brcnete na cesto ,,besed e so tako cenene da kar smrdi ,,ce mislite resno ga morate dobesedno zbrcati na cesto ,,

  • batom 21:11 18.marec 2018.

    Maribor se nima kaj opravicevat. Zahović je itak priseljenec in ni Mariborcan. Opravicil se je NK MARIBOR, pa tut oni se ne bi rabili. Morali pa bi nabrcat tega tipa ven.

  • Laznivi 18:34 18.marec 2018.

    Naj se ta sladolJedar brezobrazni vrne k koreninam in zacne spet mesat in prodajat sladoljed. Le tam je doma... Nogomet naj pusti sposobnim.