Šport > Nogomet
350 ogledov

Handanović blizu izenačenja, a poraz Maribora

domžale Varovanci Simona Rožmana so ostali neporaženi.
Nogometaši Domžal so v 23. kolu v Ljudskem vrtu z 2:1 (1:0) premagali Mariborčane.

Državni prvaki so v domačem Ljudskem vrtu izgubili proti Domžalam, ki so prišle do sedme zaporedne zmage in se utrdili na tretjem mestu. Ob tekmi manj so se gostje drugouvrščenim izbrancem Darka Milaniča približali na osem točk. Domžalčani so se sicer večji del tekme pokazali v dobri luči, ob koncu pa Mariboru, ki za vodilno Olimpijo zaostaja za štiri točke, skoraj dopustili preobrat, saj je ta dosegel gol (prvi v domžalski mreži po 661 minutah) in imel še nekaj lepih priložnosti.

Domžalčani, ki so prišli tudi do 1000. točke v prvoligaški konkurenci, so tekmo zelo dobro začeli in povedli v deseti minuti. Andraž Kirm je podal do Matije Široka, ki je v kazenskem prostoru obšel povratnika po poškodbi Marka Šulerja in žogo močno z desetih metrov poslal pod prečko ter dosegel drugi zadetek v sezoni.

Minuto pozneje so prvič na tekmi zagrozili gostitelji, z roba kazenskega prostora je streljal Damjan Bohar, Ajdin Mulalić pa je bil na pravem mestu, tako kot po poskusu Dina Hotića v 14. minuti. V 25. minuti so imeli domači kljub terenski pobudo Domžalčanov izjemno priložnost za izenačenje, ko je po lepi akciji Boharja in Mitje Vilerja do strela prišel Luka Zahović, a zadel le zunanji del vratnice.

V 32. minuti je znova streljal Zahović, tokrat z glavo, a Mulalić se je spet izkazal. Pet minut zatem je bil z glavo malce premalo natančen Marcos Tavares, do konca polčasa so dve priložnosti imeli še izbranci Simona Rožmana, toda strela Agima Ibraimija s 25 metrov in Lovra Bizjaka z glavo nista bila dovolj dobra za spremembo izida.

Takoj po začetku drugega polčasa in napaki Amirja Derviševića, ki je v v začetni enajsterici Maribora zaigral po skoraj dveh letih, je do strela iz bližine prišel Andraž Kirm, a je do obrambe prišel Jasmin Handanović. Že v 49. minuti pa so Domžale podvojile prednost, po Ibraimijevi podaji je pred vrata prišel Bizjak in dosegel svoj šesti zadetek v sezoni.

V nadaljevanju so imeli pobudo Mariborčani, ki pa niso resneje ogrozili Mulalića, v 71. minuti je med drugimi sprožil Gregor Bajde z roba kazenskega prostora, a domžalski vratar ni imel nobenih težav. V 78. minuti so Mariborčani zahtevali prekršek blizu kazenskega prostora, ko je Jasmin Mešanović padel ob startu Gabra Dobrovoljca (prekršek bi pomenil rdeči karton), a sodniki niso dosodili ničesar.

V 81. minuti je Dobrovoljc prišel do strela s približno desetih metrov, a povsem neoviran zgrešil. Isti igralec je na drugi strani takoj zatem preprečil zadetek po Zahovićevem poskusu iz bližine. V 89. minuti pa so Mariborčani le znižali zaostanek, ko je po kotu z roba kazenskega prostora iz prve sprožil Dare Vršič in žogo poslal pod prečko domžalskega gola.

V 90. minuti je imel Bizjak izjemno priložnost za tretji zadetek gostov, ko je sam krenil proti Handanoviću, na koncu pa zelo slabo streljal in zgrešil cilj. Že v sodniškem dodatku so imeli Štajerci novi priložnosti za vsaj točko, najprej je s strelom z glavo Mešanović zadel vratnico, zatem pa je Handanović ob izvedbi kota prišel v kazenski prostor Domžal in tudi do neoviranega strela z glavo, a je žogo poslal čez gol.

Remi v Krškem

Krčani in Ankarančani so se še tretjič v sezoni razšli brez zmagovalca. Krčani so bili sicer večji del boljši tekmec, a so gosti unovčili najstrožjo kazen in se predzadnjemu Triglavu približali na vsega točko. Imajo pa dve tekmi več od Kranjčanov. Krško je na drugi strani ostalo na sedmem mestu.

Po mirnem začetku brez priložnosti so v 20. minuti povedli domačini. Luka Vekić je v bližini gola, a močno na desni strani preigral Erika Gliho in skoraj iz mrtvega kota premagal tokrat ne najbolje postavljenega Primoža Bužana. Za nogometaša, ki je jeseni igral pri drugoligašu Jadranu iz Dekanov, tega je vodil zdajšnji trener Krškega Alen Ščulac, je to prvi gol v sezoni.

Domačini so sicer prevladovali, Ankarančani si niso priigrali praktično niti ene priložnosti, novo nevarno akcijo pa so gostitelji izpeljali v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora sprožil Josip Balić, a žogo poslal le malenkost previsoko.

V uvodu drugega polčasa ekipi gledalcem nista pričarali kakšnega posebnega razburjenja, šele v 65. minuti so bili znova nevarni Krčani, ko je v kazenskem prostoru iz obrata poskusil Tonči Mujan, a žogo slabo zadel, tako da Bužan ni imel veliko dela. V 75. minuti pa so gostje prišli do najstrožje kazni, ko je vratar domačih Marko Zalokar po oceni sodnikov nepravilno ustavil Vedrana Gerca, z bele točke pa je bil zanesljiv Čazim Suljić, ki je dosegel še svoj drugi zadetek v spomladanskem delu.

Že v sodniškem dodatku so imeli domači priložnost za zmago, a je Nikola Mandić z levico slabo streljal, tako da se je žoga le zakotalila do Bužana.

Prva liga TS, 23. kolo:

Maribor : Domžale  1:2 (0:1)
Vršič 89.; Širok 10., Bizjak 48.

Krško : Ankaran Hrvatini  1:1 (1:0)
Vekić 20.; Suljić 75.

Sreda: 
Celje : Triglav Kranj
Olimpija - Rudar Velenje 

Četrtek:
Gorica - Aluminij

Lestvica:
1. Olimpija  52
2. Maribor  48
3. Domžale  40 (-1)
4. Rudar Velenje  33 (-2)
5. Celje  30 (-1)
6. Gorica  23 (-1)
7. Krško  20 (-2)
8. Aluminij  18 (-1)
9. Triglav Kranj  14 (-2)
10. Ankaran Hrvatini  13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.