Šport > Nogomet
434 ogledov

Sporni prestop na relaciji LJ - MB dobil epilog

Alexandru Cretu
Končana je zgodba glede selitve Alexandruja Cretuja iz Olimpije v Maribor.

Komisija za pritožbe na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) je zavrnila pritožbo prvoligaša ljubljanske Olimpije v primeru prestopa Romuna Alexandruja Cretuja v Maribor, so sporočili iz ljubljanskega kluba. Cretu, ki je za Maribor že odigral dve tekmi, je tako dokončno član državnih prvakov, pogodbo je pred časom podpisal do leta 2021.

"Glede na to, da smo prejeli samo sklep brez obrazložitve, odločitve komisije ne moremo komentirati. Vodstvo NK Olimpija je v kratkem odgovoru na sklep komisije NZS izpostavilo, da bo izkoristilo vse pravne poti za zaščito interesov kluba. V klubu smo se vedno obnašali odgovorno in spoštovali pravila, ob tem pa ne moremo in ne smemo zanemariti interesov našega nogometnega kluba," so pri Olimpiji zapisali na svoji spletni strani.

Milan Mandarić Predsednik Šport "Kakšen Maribor? Nikamor ne greš!"

Prestop Romuna je sicer precej začinil nogometno dogajanje pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije. Maribor se je pri prestopu zanašal na dogovor Olimpije s Cretujevim zastopnikom Zvonkom Milojkovićem, da lahko njegov varovanec prestopi v drug klub za 100.000 evrov odškodnine.

Ljubljančani so trdili, da je dogovor veljal le za prestop v tujino. Cretujev agent Zvonko Milojković je sodeč po zapisih v pritožbi Ljubljančanov odrezal del dogovora, ki dopušča zgolj prestop v tujino, in izigral v. d. direktorja ljubljanskega kluba Dejana Stamenkovića, češ da je vse dogovorjeno s - takrat odsotnim - prvim možem Olimpije Milanom Mandarićem.

Alexandru Cretu SNL Šport Nov zdrs Maribora
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.