Šport > Nogomet
352 ogledov

Nov zdrs Maribora

Alexandru Cretu
Mariborčani so na domači tekmi proti velenjskemu Rudarju prejeli zadetek v sodnikovem dodatku drugega polčasa in ostali brez dveh točk.

Mariborčani so brez poškodovanih Marka Šulerja, Jana Mlakarja, Blaža Vrhovca in Matka Obradovića, a s povratnikoma Mitjo Vilerjem in Marcosom Tavaresem, na drugi spomladanski tekmi prišli še do drugega neodločenega izida, pa čeprav so imeli številne priložnosti tudi za kaj več. Branilci naslova tako po 20 tekmah za točko zaostajajo za vodilno Olimpijo, Rudar pa je s tekmo manj trdno na četrtem mestu.

Prvi polčas je minil v prevladi Maribora, ki si je pripravil številne priložnosti, a mu nikakor ni uspelo premagati Marka Pridigarja. Že v drugi minuti je Jasmin Mešanović streljal prešibko in preveč po sredini, v isti minuti je velenjski vratar dobil še dvoboj ena na ena z Luko Zahovićem.

V deseti minuti je Alexandru Cretu po kotu s strelom z glavo zatresel prečko, pet minuti zatem je iz ugodnega položaja mimo gola streljal Dare Vršič, dve minuti kasneje je bil prav tako premalo natančen Cretu, podobno pa je v 40. minuti "uspelo" še Mitji Vilerju. Pred tem pa je Vršič v 25. minuti z nizkim strelom z 20 metrov zadel vratnico.

Izbranci Marjana Pušnika v prvem polčasu v napadu niso pokazali prav veliko, so pa v 34. minuti celo premagali Jasmina Handanovića, ko je iz bližine zadel Josip Tomašević, a so sodniki zadetek razveljavili zaradi domnevnega prepovedanega položaja.

Zato pa so do regularnega zadetka prišli v 56. minuti, ko je z desne strani pred gol podal Robert Pušaver, z glavo pa je iz bližine zadel Milan Tučić. Trener Maribora Darko Milanič je ob neučinkoviti igri svojih izbrancev v igro poslal tudi izkušenega Tavaresa, ki je takoj opozoril nase. Že v 64. minuti je namreč poskrbel za izenačenje, ko je po podaji Dina Hotića, ta je v igro vstopil takrat kot Tavares, iz kota zadel z glavo za svoj deveti zadetek v sezoni in rekordnega 132. v slovenski prvoligaški konkurenci.

Takoj zatem je sledil nov pritisk vijoličnih, v 67. minuti je novo izjemno priložnost zapravil Gregor Bajde, čigar strel je Pridigar obranil. V 72. minuti je na drugi strani sam pred Handanovića prišel Edin Šehić, a slabo zaključil.

V 79. minuti je po lepi akciji do strela z roba kazenskega prostora prišel še en rezervist Damjan Bohar, a tudi on povsem neoviran žogo poslal mimo vrat. V 84. minuti pa so se gostitelji vendarle razveselili vodstva, po dolgi Hotićevi podaji v kazenski prostor je Tavares žogo podal do Mešanovića, ki mu iz bližine ni bilo težko doseči sedmega zadetka v sezoni.

Ko je že kazalo, da bodo Mariborčani prišli do zmage, pa je v prvi minuti sodniškega dodatka goste razveselil Dominik Radić, ki je ob Aleksandru Rajčeviću zadel z glavo po podaji Pušaverja z desne strani. Za Radića je bil to drugi zadetek v sezoni, za Pušaverja pa tretja podaja.

Domžalčani do visoke zmage

Primorci, ki so znova igrali v Novi Gorici in znova za zaprtimi vrati, so po remiju proti Aluminiju in zmagi proti Triglavu doživeli prvi spomladanski poraz. Že v prvem polčasu so jim Domžalčani ob precej boljši igri zabili dva zadetka, v drugem pa le še potrdili premoč. Ankaran, ki je igral brez kaznovanega Raoula Delgada, je tako ostal na dnu lestvice z dvema zmagama, Domžale, ki so na svoji prvi spomladanski preizkušnji pogrešale kaznovanega Amedeja Vetriha, pa so se z deseto zmago utrdile na tretjem mestu lestvice. Domžalčani so sicer že jeseni dobili oba dvoboja z galebi.

Izbranci Simona Rožmana so v prvem polčasu večinoma gospodarili na igrišču in tudi zasluženo vodili. Že v četrti minuti je za 1:0 zadel Dario Melnjak, ki je svoj drugi zadetek v sezoni dosegel po podaji Andraža Kirma z leve strani. Gostje so znova zagrozili v 15. minuti, ko je po podaji Agima Ibraimija z desne strani Lovro Bizjak iz bližine oplazil vratnico. Pred vrati Ankarana je bilo znova nevarno v 29. minuti, takrat je Marko Alvir sprožil z 20 metrov, Primož Bužan je žogo odbil, a le do Bizjaka, ki pa je nato iz bližine zadel le zunanji del mreže.

V 36. minuti se je po strelu osamljenega Kirma izkazal Bužan, ki pa je znova moral po žogo v mrežo v 39. minuti, ko je najprej Ibraimi z roba kazenskega prostora zadel vratnico, odbito žogo pa je za Bužanov hrbet pospravil Alvir za svoj četrti gol v sezoni. Primorci pod vodstvom Vlada Badžima, ki so imeli žogo malenkost več v svoji posesti, v prvem delu niso pokazali prav veliko, nekajkrat so sicer poskrbeli za malce vroče dogajanje v domžalskem kazenskem prostoru, a do strela v prvih 45 minutah niso prišli.

V uvodu drugega polčasa pravih priložnosti ni bilo, v 58. minuti je sicer Senijad Ibričić sprožil s prostega strela, a meril preveč po sredini vrat, tako da je Bužan žogo odbil. V 60. minuti so gostje prek Bizjaka dosegli še en zadetek, a iz prepovedanega položaja, tako da je ostalo pri 2:0.

V teh trenutkih so Domžalčani pritiskali, prihajali do obetavnih akcij, a v 65. minuti so bili prvič na tekmi blizu zadetku tudi Ankarančani, ko je Jan Pahor po kotu zadel prečko. Le nekaj sekund pozneje so Domžalčani vodili že s 3:0, ko je Alvir najprej podal na desno do Kirma, ta pa pred vrata do Bizjaka, ki je dosegel svoj četrti gol v sezoni.

Do konca tekme so gosti zagrozili še v 84. minuti, ko je strel Nermina Hodžića Bužan obranil, tako kot tudi Petra Franjića v 87. minuti, v 90. pa ga je drugič na tekmi premagal Melnjak s strelom z dobrih desetih metrov.

Prva liga TS, 21. kolo:

Ankaran Hrvatini : Domžale  0:4 (0:2)
Melnjak 4., 90., Alvir 39., Bizjak 65.

Maribor : Rudar Velenje  2:2 (0:0)
Tavares 64., Mešanović 84.; Tučić 56., Radić 91.

Sreda, 7. marec:
Celje - Gorica
Olimpija - Aluminij

Torek, 3. april:
15.00 Krško - Triglav

Lestvica:
 1. Olimpija   46
 2. Maribor  45
 3. Domžale  34 (-1)
 4. Rudar Velenje  30 (-1)
 5. Celje  24 (-1)
 6. Gorica  23 (-1)
 7. Krško  19 (-2)
 8. Aluminij  18 (-1)
 9. Triglav Kranj  14 (-1)
10. Ankaran Hrvatini  12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.