Šport > Nogomet
972 ogledov

"Kakšen Maribor? Nikamor ne greš!"

Milan Mandarić Anže Petkovšek
Predsednik Olimpije razkriva ozadje prestopa, ki je postal jabolko spora med Ljubljano in Mariborom.

Slovenski državni prvak Maribor se je nedavno okrepil z nekdanjim vezistom Olimpije Alexandrujem Cretujem, čeprav je imel nogometaš v pogodbi člen, ki prepoveduje prestop v konkurenčne klube.

Zlatko Zahović Kdo ima prav? Šport Prestopna drama med Mariborom in Olimpijo, Zaho udaril po Zmajih

Vijoličasti so Romuna vseeno pripeljali v Ljudski vrt, čeravno imata večna rivala sklenjen gentlemanski dogovori, da si med seboj ne "kradeta" igralcev.

Mariborčani so zatrjevali, da so vse dokumente temeljito preučili in da je Cretu postal legitimen član vijoličastega kolektiva. Pri Olimpiji se s tem niso strinjali in se obrnili na Komisijo za pritožbe pri Nogometni zveze Slovenije (NZS), ki pa svoje odločitve še ni sprejela.

Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v pogovoru za Večer osvetlil ozadje prestopa in večji del krivde zvalil na nogometaševega agenta. Pojasnil je, da je imel Cretu, ki se v Ljubljani ni naigral, proste roke za selitev v tujino, ne pa tudi v vrste večnega rivala.

Zahovič Maribor Zulte-Waregem Evropska liga Zahotu se smeji Šport Mandarić: Gre za prevaro agentov in Maribora

"Tu gre predvsem za napako Cretujevega menedžerja, ki je bil jasno in glasno nezadovoljen, ker Cretu ni igral. Zaradi tega je počel neumnosti, celo pretil je, da ga bo odpeljal v Maribor, saj je mislil, da bo izzval mojo reakcijo. Rekel sem mu, da ga lahko pelje, kamor hoče, ko bo čas za to, a da bo na koncu odločila Olimpija. Da dejansko ne bi prišlo do tega, je med Mariborom in Olimpijo obstajal gentlemanski dogovor, da si med seboj ne krademo igralcev," je za Večer povedal Mandarić.

Alexandru Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometašev agent je vodstvu Olimpije zatrdil, da se Cretu seli na Poljsko ali Češko, vendar so se njegove trditve izkazale za neresnične.

"Ko smo prišli s priprav v Turčiji, je Cretu pristopil do mene, se mi začel zahvaljevati in mi zaželel srečo do konca sezone. 'Kaj je?' sem se začudil: 'Greš kam?' Pa odvrne, da gre naslednji dan na zdravniški pregled v Maribor. 'Nikamor ne greš! Kakšen zdravniški pregled v Mariboru neki?! Kaj se dogaja?' sem odvrnil. To je bilo prvič, da sem slišal o prestopu," je povedal Mandarić.

Olimpija je nato poslala elektronsko pismo predsedniku Maribora Dragu Cotarju in ga prosila, naj postopek ustavi, a odgovora ni dobila. "Obenem je ob moji odsotnosti dovoljenje za odhod podpisal človek, ki nima tega pooblastila. To ima le en človek – jaz," je še zatrdil Mandarić.

Zdaj je na potezi NZS.

Zlatko Zahović Rivalstvo vse hujše Šport Bo Zahović Olimpiji speljal še enega nogometaša?
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice