Šport > Nogomet
3974 ogledov

Mariborčani besni in ogorčeni: "Dvojna merila!"

zlatko zahović Zahović ostaja športni direktor Maribora.
Mariborčani besnijo po burnem razpletu nedeljskih tekem.

Slovenski aktualni prvak se je jezno odzval na razplet nedeljskih tekem 19. kroga Prve Lige TS, na katerih naj bi sodniki z uporabo dvojnih meril oškodovali vijoličaste oziroma pomagali njihovemu večnemu tekmecu iz Ljubljane.

Olimpija NK Celje Prva liga TS Šport Zdrs Maribora, nor zaključek v Stožicah

Maribor je v Ljudskem vrtu remiziral z Aluminijem (0:0), medtem ko je Olimpija v Stožicah premagala Celje (2:1). Varovanci Igorja Bišćana so se tako vodilni ekipi prvenstva približali na eno samo točko.

Vijoličasti so v izjavi za javnost opozorili na dvojna merila sodniške stroke, saj je delivec pravice v Ljudskem vrtu konec odpiskal pred iztekom predvidenega dodatka, medtem ko ga je v Ljubljani celo nekoliko podaljšal. Olimpija je v prav v izdihljajih srečanja dosegla zmagoviti zadetek in se na lestvici povsem približala vodilnemu Mariboru.

Štajeci so se na razplet obeh tekem odzvali s sporočilom za javnost, ki je objavljeno na spletni strani nkmaribor.si. Sporočilo objavljamo v celoti:

"Eno nogometno popoldne, dve podobni situaciji in dve povsem različni merili. Posledično pa tudi s povsem drugačnim razpletom. PLTS, krog št. 19, tekmi v Mariboru in Ljubljani.

Ljudski vrt, 3 minute sodniškega podaljška, konec po dveh minutah. Stožice, 3 minute sodniškega podaljška, igranje pa do prehoda iz 4. v 5. minuto in – zmagovitega gola.

Zakaj protesti igralcev in MB klopi, je bilo opazno vsem na stadionu ter gledalcem ob ogledu TV-prenosa. Čeprav je označil 3-minutno nadomeščanje igralnega časa (pri tem velja omeniti, da je bilo med drugim polčasom opravljenih 6 menjav, ob tem smo videli še nekaj “poležavanja” gostov in bi lahko namesto 3 imeli še kakšno minuto več), je glavni sodnik Asmir Sagrković odpiskal konec tekme že po dveh minutah. Kljub opozorilom in dokazilom, da je ravnal napačno in vzel piščalko prehitro, odločitve ni želel spremeniti. Protesti so bili zaman, sredi serijskih naletov v končnici je ostalo 0:0.

Da ne gre za razburjenje brez osnove, saj je čar nogometa v nepredvidljivosti, v trenutkih dodatnih elementov drame. ko so že neštetokrat padali goli v zadnjih sekundah, se je izkazalo že v naslednji tekmi. Kmalu po koncu dvoboja v Ljudskem vrtu pa smo med tekmo Olimpija – Celje videli drugačno razlago sodniškega podaljška. V škodo celjske in v korist ljubljanske ekipe. S presojo o treh minutah podaljška, ki se je zavlekel do prehoda iz 4. v 5. minuto podaljška, ko je bil tudi dosežen zadetek, ki je Olimpiji prinesel zmago.

Naključje, ali ne, prepuščamo v presojo drugim. Dvojna merila že ob otvoritvi spomladanskega dela pa so vse prej kot dobra napoved nadaljevanja."

Komentarjev 20
  • igor04 22:03 26.februar 2018.

    Pišete velike bedarije. Sodnik v Ljubljani je popolnoma upravičeno podaljšal tekmo. Tudi vi ste videli , da je gostujoči vratar potreboval kar minuto in pol, da se je v podaljšku pobral in igral dalje. Zakaj ne napišete, da sodnik v ...prikaži več Mariboru ni bil dorasel sojenja v prvi ligi in je Maribor oškodoval v 80 min. za enajstmetrovko za učbenike.

  • Avatar Leon
    Leon 14:25 26.februar 2018.

    Lošem k..cu svaka dlaka smeta !

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 11:20 26.februar 2018.

    Zahovič boš pač moral v naslednji sezoni namesto nakupa igealcev kupiti SODNIKE!! Ta dvojna merila so bila pričakovana saj so slovenski nogometni sodniki prava sramota nogometa!! Ne moreš pa pričakovati nič drugega saj je naš nogomet v srbskih rokah prav ...prikaži večv tako kot Olimpija zato je normalno,da Srbi držijo skupaj to niso Slovenceljni!! Še slabše bo sedaj jih podpira še kanal A,ki več ne kaže počasnih posnetkov spornih situacij!!

Sorodne novice