Šport > Nogomet
2401 ogledov

Šok v Ljudskem vrtu, kriza dobiva nove razsežnosti

Darko Milanič Spartak Maribor epa
Nogometaši Krškega so na gostovanju v Ljudskem vrtu premagali Maribor (0:2). Velenjčani so bili boljši od Celjanov (2:1).

Mariborčani so drugič zaporedoma ostali praznih rok na domačem igrišču. Po porazu proti Domžalčanom so danes klonili še proti Krčanom, za Ljubljančani, ki se bodo v nedeljo v Novi Gorici pomerili z Ankarančani, pa zaostajajo za sedem točk.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 31. marca, gostovala pri vodilni Olimpiji, Krčani pa se bodo ta dan doma pomerili z Domžalčani.

V izjemno zahtevnih razmerah za igro in na razmočenem igrišču so bili v prvi polovici tekme boljši nogometaši iz Posavja. Gosti bi lahko povedli že v osmi minuti, ko je po predložku Marka Jakoliča nerodno posredoval domači steber obrambe Marko Šuler, njegovo napako pa je popravil domači čuvaj Jasmin Handanović.

Mariborčani niso upravičili vloge papirnatih favoritov, šepala je predvsem organizacija igre, izgubili so ogromno žog in opravili številne napačne podaje, njihova predstava je bila zelo medla. V 18. minuti je Gregor Bajde s spretnim preigravanjem resda prišel do zaključnega strela, a je bil gostujoči vratar Marko Zalokar na pravem mestu.

V nadaljevanju so prevladovali izbranci gostujočega trenerja Alena Ščulca. V 23. minuti je po kotu z leve strani z glavo streljal Marko Krajcer, Handanović pa je z odličnim posredovanjem odbil žogo v kot in preprečil najhujše, devet minut kasneje pa je bil vendarle nemočen po "evrogolu" Luke Volariča z dvajsetih metrov.

NK Krško | Avtor: Facebook Facebook
Gledalci v Ljudskem vrtu so z glasnim žvižganjem čedalje bolj izražali svoje nezadovoljstvo s predstavo svojih "ljubljenčkov", domači trener Darko Milanić pa je v 38. minuti opravil dvojno menjavo in iz igre poslal Adisa Hodžića in Dina Hotića, v ogenj pa poslal Saša Ivkovića in Amirja Derviševića.

Gostitelji so v se v izdihljajih prvega polčasa vendarle prebudili: najprej se je po po strelu Ivkovića z glavo izkazal Zalokar, nato je Luka Zahović sprožil močan strel z razdalje, a je bil netočen, tik pred odhodom v slačilnico pa je Šuler po strelu nekoliko z desne strani zadel okvir vrat.

Mariborčani so v začetku drugega polčasa doživeli "hladno prho", saj so gosti iz Posavja iz polprotinapada povišali na 2:0. Večji del posla je opravil Tonči Mujan, ki je lepo zaposlil Vekića, ta pa je z natančnim strelom ukanil nemočnega Handanovića.

Mariborska klop je po prejetem golu v ogenj poslala svojega zadnjega aduta Marcosa Tavaresa, a Južnoameričan skupaj s svojimi soigralci ni prinesel preobrata, po medli in nekonkretni predstavi so drugič zaporedoma izgubili in razočarali svoje privržence. Krčani so Mariborčane premagali sploh prvič.

Darko Milanič "Moramo zmagati!" Šport Mariborčani si napake ne smejo privoščiti

Nogometaši velenjskega Rudarja so premagali Celje z 2:1 (1:1). Šaleško-savinjski obračun sta obe ekipi začeli zelo previdno, igra je potekala med obema kazenskima prostoroma in brez izrazitih priložnosti na eni in drugi strani. Miren tok tekme je v 17. minuti prekinila domača ekipa, po predložku Roberta Pušaverja z desne strani se je na pravem mestu znašel Milan Tučić in z zvrhano mero srečo ukanil gostujočega vratarja Metoda Jurharja.

Od tedaj naprej se je igra povsem razživela, obetavne akcije so se vrstile kot po tekočem traku. Deset minut kasneje so izbranci domačega trenerja Marijana Pušnika izpeljali bliskovit nasprotni napad, Edin Šehić je bil v idealni priložnosti za povišanje vodstva, veselje pa mu je v zadnjem trenutku preprečil Elvedin Džinić.

Rudar Velenje | Avtor: Profimedia Profimedia
V uvodnih tridesetih minutah dokaj "rezervirani" Celjani so bili do konca prvega polčasa nevarnejši, predvsem v bliskovitih nasprotnih napadih. Rudi Požeg Vancaš je v 29. in 36. minuti zapravil dve naravnost "idealni" priložnosti za zadetek, v 34. minuti se je s pepelom posul tudi Dario Vizinger. V 42. minuti so Celjani vendarle izenačili, po predložku Požeg Vancaša z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Vizinger in po strelu z glavo izenačil na 1:1.

V pestrem zaključku prvega polčasa sta obe ekipi zapravili po eno priložnost za povišanje izida. Najprej so zagrozili "knapi", po strelu Vlatka Šimunca je "čudežno" ubranil Jurhar, v sodnikovem podaljšku pa je Portugalec v celjski vrsti Jucie Lupeta po močnem strelu z nekoliko desne strani le za las zgrešil velenjska vrata.

Velenjčani so v 50. minuti izpeljali bliskovit nasprotni napad, v lepi priložnosti se je znašel Tučić, njegov strel pa je v zadnjem trenutku blokiral Amadej Brecl. Le dve minuti zatem so zapretili tudi izbranci gostujočega stratega Dušana Kosića, po kotu je najprej domači vratar Marko Pridigar ubranil močan strel Vizingerja, Lupeta pa "odpadek" ni spravil v velenjsko mrežo.

V 57. minuti so znova zagrozili domači nogometaši, po bliskovitem nasprotnem napadu se je v sijajni priložnosti znašel Tučić, a je Jurhar z bravurozno obrambo preprečil najhujše, po kotu z leve strani pa je vendarle kapituliral po natančnem voleju Jake Bijola z desetih metrov.

V nadaljevanju so gosti na vsak način skušali doseči izenačujoči gol, največ "prometa" je ustvaril Lupeta. Portugalec je bil predvsem nevaren v 73. minuti, ko se je izognil prepovedanemu položaju in se sam znašel pred Pridigarjem, a je streljal mimo vrat. Le dve minuti zatem so zagrozili tudi gostitelji: Dominik Radić je zvito preigral gostujočo obrambo in močno streljal, izkazal pa se je gostujoči vratar Jurhar.

Od 77. minute so gostitelji ostali le z desetimi igralci, Leon Črnčič je drugič na tekmi porumenel (v prvem polčasu ga je glavni sodnik Slavko Vinčič kaznoval, ko je bil na klopi za rezervne igralce). A Celjani niso izkoristili številčne premoči, njihova pobuda je bila jalova, za nameček so se v 83. minuti pošteno oddahnili, potem ko je žoga po strelu Šehića zletela mimo njihovega gola.

Prav Liga TS, 24. krog:

Rudar Velenje - Celje 2:1 (1:1)
Maribor - Krško 0:2 (0:1)

LESTVICA:
1. Olimpija 23 17 4 2 43:10 55
2. Maribor 23 14 6 3 38:17 48
3. Domžale 21 12 4 5 42:17 40
4. Rudar Velenje 22 11 3 8 30:24 36
5. Celje 23 9 6 8 33:31 33
6. Gorica 22 8 2 12 22:32 26
7. Krško 21 6 5 10 27:38 23
8. Aluminij 22 4 6 12 22:36 18
9. Triglav Kranj 21 3 5 13 18:40 14
10. Ankaran Hrvatini 22 2 7 13 19:49 13

Komentarjev 4
  • Žurnalček 07:47 20.marec 2018.

    Videno vendar nedokazljivo dejstvo je , da igralci nočejo igrati ! Zaradi česa nočejo, to pa sami dobro vedo . Razlogov je lahko več , vendar skoraj zmeraj pride do igralci-igralci, igralci-trener, ali neurejene stvari v klubu. Igralci nočejo igrati ...prikaži več za Zahovića, Zahović igra , ker Miljanić ni sposoben sam rukent fotra , ki se mu meša v posel in na koncu , ker je predsednik kluba lolek , ki ne more in ne zna narediti reda!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 08:05 18.marec 2018.

    Bolj,kot slab fusbal je žalostno,kako komunicira z novinarji "velemojster" nogometa!Sicer pa od "ožuljenga turka" drugega niti ne moreš pričakovati!

  • trnow 22:18 17.marec 2018.

    letos je dolga zima,pa so vijolice pozeble.

Sorodne novice