Slovenija
3983 ogledov

V knjižnici se je zrušil strop

mariborska knjižnica Jure Banfi, mariborinfo.com
Stavba je popolnoma dotrajana in nevarna za zaposlene in obiskovalce.

V ponedeljek je odpadel strop v sanitarijah v dvorani Mariborske knjižnice, ki jo uporabljajo za izobraževanja, srečanja in druge dejavnosti. Vodstvo je zaskrbljeno nad stanjem stavbe in ogorčeno nad stalnim prestavljanjem rešitve za Mariborsko knjižnico, poroča mariborinfo. Strop je odpadel zaradi počenih inštalacijskih cevi v zgornjih dveh stanovanjih, ki sta prazni. 

"To, kar se je zgodilo, za nas ni nobeno presenečenje. Stavba je v poraznem stanju, 30 let se ni nič vlagalo. To so pač posledice," je za Mariborinfo dogodek komentirala pomočnica direktorice Slavica Rampih. "Uporabniki kličejo v knjižnico, če je sploh varno priti sem. To je dovolj zgovorno. Tudi zaposlenim ni več vseeno," pravi Rampihova.

Prostore so si že ogledali predstavniki občine in predstavnik izvajalca, ki naj bi opravil dela. Ta naj bi bila izvedena v prihodnjih dneh. 

Vodstvo knjižnice opozarja, da že vrsto let izvajajo interventna popravila, a da bi bilo treba izvesti večjo obnovo. Težave imajo tudi z elektroinštalacijo, kanalizacijo in odpadanjem plošč. 

"Ves čas krpamo. Sanitarije so neprimerne, okna se ne zapirajo, poplavlja … Če bi poslali sem sanitarno inšpekcijo, bi ta knjižnico verjetno zaprla," je za mariborinfo povedala pomočnica direktorice Mariborske knjižnice.

Na tak način se knjižnica ne more razvijati. "Največja javna institucija v Mariboru je v katastrofalnem stanju. Sesuli se bomo!" je ogorčena Rampihova. "Imamo najslabše prostore v vsej državi. V takem stanju stavbe ne moreš razvijati dobrega programa," še pravi pomočnica direktorice.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • janez86 21:42 15.marec 2018.

    Normalno je da prvo sebi napolnijo žepe. ..

  • Avatar Leon
    Leon 15:40 14.marec 2018.

    Odgovornost za takšno stanje ima tudi vodstvo in njihova direktorica ,ki sedi na stolčku že 25 let pa nič ni spremenila .