Šport > Nogomet
135 ogledov

Olimpija povečala prednost

Branko Ilić
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 4:0 (1:0).

Ljubljančani so prišli še do pete zaporedne spomladanske zmage. Izbranci Igorja Bišćana so bili tokrat boljši tekmec od Velenjčanov, kar so potrdili z visoko zmago, ki pa bi bila lahko še višja, če ne bi zeleno-beli zapravili še nekaterih lepih priložnosti. Olimpija ima tako ob tekmi več zdaj sedem točk prednosti pred Mariborom, Rudar pa ima na četrtem mestu 33 točk, toliko kot petouvrščeno Celje, ki pa ima tekmo več.

Olimpija je prvi polčas zasluženo dobila, saj si je za razliko od Rudarja priigrala kar nekaj priložnosti in v 30. minuti tudi zadela. Takrat je Dino Štiglec podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je z glavo natančno meril Leon Benko, ki je dosegel svoj tretji gol sezone.

Pred tem so imeli priložnosti Stefan Savić v deveti, Branko Ilić z glavo v 15., Ricardo Alves v 19. in Danijel Miškić s 24. minuti, a so bili streli nenatančni, v Miškićevem primeru pa je pred golovo črto dobro posredoval Robert Pušaver. Po zadetku je v 40. minuti svojo priložnost zapravil še Abass Issah, ki je malce z desne strani streljal v vratarja Marka Pridigarja.

Issah je bil tudi del za Ljubljančane sporne odločitve, saj sodnik ob koncu polčasa ni dosodil prekrška nad njim, ko je tekel proti kazenskemu prostoru gostov. So pa Ljubljančani podvojili prednost v 49. minuti, ko je RAlves s sicer ne preveč posrečenim strelom zadel iz enajstmetrovke, ki jo je s prekrškom nad Savićem zagrešil Anže Pišek. Za Alvesa je bil to osmi zadetek v sezoni.

V 56. minuti pa so imeli svojo priložnost tudi Velenjčani, z vsega dveh, treh metrov je poskusil Milan Tučić, a zadel le vratarja Aljaža Ivačiča. V 63. minuti je na drugi strani znova zagrozila Olimpija, ko je do strela iz bližine prišel Alves, a tudi on poslal žogo v vratarja.

V 68. minuti je Olimpijin rezervist Andres Vombergar prišel do položaja, ko je bila pred njim zgolj prazna mreža, a je žogo z nerodnim strelom poslal le v vratnico. V 74. minuti pa so knapi ostali brez Ivana Vasiljevića, ki je kot zadnji igralec obrambe spotaknil prav Vombergarja in dobil rdeči karton. Sledil je prosti strel z 18 metrov, ki ga je lepo izvedel Miškić in žogo poslal čez živi zid v mrežo. Tekma je bila tako odločena, piko na i visoki zmagi pa je v prvi minuti sodniškega dodatka postavil Vombergar, ki je v mrežo pospravil odbito žogo po Savićevem strelu.

domžale SNL Šport Handanović blizu izenačenja, a poraz Maribora

Celje do tretje zaporedne zmage

Tokrat so Celjani v tekmi z veliko zadetki ugnali Triglav. Prvi polčas v Celju je bil precej živahen. V 13. minuti je tako prvo lepo priložnost na tekmi imel Alen Krcić, ki je streljal sam na osmih metrih, izkazal pa se je Metod Jurhar. Že dve minuti pozneje so imeli Celjani na voljo najstrožjo kazen, ko je Rok Elsner v kazenskem prostoru zrušil Jucieja Lupeto. Za strel z bele točke se je odločil Janez Pišek, a ga slabo izvedel, tako da je Elvis Džafić žogo odbil.

V 17. minuti so izbranci Dušana Kosića povedli, ko je Pišek podal do Nina Pungarška, ta pa je zadel s strelom z roba kazenskega prostora. Toda vodstvo je trajalo le slabo minuto, saj je Dušan Stojinović ponesreči "podal" do Mateja Poplatnika, ki je zanesljivo zadel s 15 metrov. Isti igralec je za vodstvo Triglava poskrbel v 32. minuti, ko je z glavo unovčil lepo podajo Tilna Mlakarja z leve strani. Za Poplatnika je bil to 12. zadetek v sezoni, s čimer se je prebil na vrh lestvice strelcev.

V 38. minuti je Luka Majcen zapravil novo priložnost Kranjčanov, ko jez 11 metrov streljal čez gol, v izdihljajih polčasa pa so Celjani izid izenačili. Rudi Požeg Vancaš je izvedel prosti strel z desne strani, podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najvišji Tilen Pečnik in z glavo zadel za 2:2.

V uvodu drugega polčasa sta obe ekipi imeli nekaj (pol)priložnosti, med drugim Celjani v 56. in 58. minuti, ko sta od blizu poskusila Lupeta in Lovro Cvek, obakrat pa je bil na mestu Džafić. V 73. minuti pa so gostitelji spet povedli, ko je Vancaš z desne strani poslal žogo pred vrata, kjer ji je rahlo spremenil smer Lupeta in s svojim drugim zadetkom sezone poskrbel za 3:2.

V 76. minuti so Kosićevi izbranci podvojili prednost, ko je Pečnik podal s prostega strela z desne strani, Elvedin Džinić pa je s "panterskim" skokom in strelom z glavo zadel za 4:2 in svoj četrti gol sezone. Ob koncu je Igor Bukara malce po sreči zadel prečko domačih vrat, na drugi strani pa so tudi Celjani zapravili obetaven napad. V tretji minuti sodniškega dodatka pa je nov protinapad Celja vendarle unovčil Fedor Predragović in zadel za 5:2.

Prva liga TS, 23. kolo:

Maribor : Domžale  1:2 (0:1)
Vršič 89.; Širok 10., Bizjak 48.

Krško : Ankaran Hrvatini  1:1 (1:0)
Vekić 20.; Suljić 75.

Celje : Triglav Kranj  5:2 (2:2)
Pungaršek 17., Pečnik 45., Lupeta 73., Džinić 76., Predragović 93.; Poplatnik 18., 32.

Olimpija : Rudar Velenje  4:0 (1:0)
Benko 30., Alves 49./11-m, Miškić 75., Vombergar 91.

Četrtek:
Gorica - Aluminij

Lestvica:
1. Olimpija  55 
2. Maribor  48 (-1)
3. Domžale  40 (-2)
4. Rudar Velenje  33 (-2)
5. Celje  30 (-1)
6. Gorica  23 (-2)
7. Krško  20 (-3)
8. Aluminij  18 (-2)
9. Triglav Kranj  14 (-2)
10. Ankaran Hrvatini  13 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice