Šport > Nogomet
18256 ogledov

Zahović ni mogel verjeti, kaj je storil njegov sin

Zlatko Zahović, Luka Zahović Luka Zahović ob očetu Zlatku, ki se je s koncem sezone poslovil od položaja športnega direktorja.
Luka Zahović je na tekmi Maribora in Domžal zgrešil nemogoče.

Mariborčani so v 23. krogu Prve Lige TS v Ljudskem vrtu izgubili proti Domžalam (1:2) in imajo na lestvici že štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo.

V 25. minuti tekme se je zares lepa priložnost za izenačenje ponudila Luki Zahoviću, sinu nekdanjega slovenskega reprezentanta in športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, ki je po podaji Mitje Vilerja zgrešil prazna vrata in zadel le stranski del vratnice. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Na spletu se je hitro pojavil posnetek, kako je zapravljeno priložnost pospremil njegov oče Zlatko. Njegova reakcija je postala pravcati spletni hit.

Trener domače ekipe Darko Milanič je bil po tekmi zelo kritičen do sojenja, kasneje pa je nekoliko umiril svojo retoriko in v pogovoru za klubsko spletno stran odgovornost za poraz vsaj delno pripisal svojemu moštvu.

"Ne morem se otresti vtisa, da je za nami tekma velikih napak. Dve sodniški napaki sta odpeljali tekmo v drugo smer. Izpostaviti je treba drugi zadetek gostov in prekršek nad Mešanovićem, ko bi se moral sodnik drugače odločiti. Po drugi strani pa je treba v celotni oceni zajeti vse zadeve, znova je bilo veliko priložnosti z naše strani s preslabimi zaključki," je povedal Milanič.

domžale SNL Šport Handanović blizu izenačenja, a poraz Maribora

"Tekmo smo začeli slabo, pasivno in zaradi tega dobili zadetek. Kot da smo potrebovali nekaj, da se prebudimo. Žal. Potem smo se zganili, imeli pobudo, kar nekaj obetavnih situacij, ki pa so ostale neizkoriščene. To nas nekako v Ljudskem vrtu v letošnji sezoni kar spremlja, da iz zelo lepih priložnosti ne zadenemo in ne uspemo biti hladnokrvni. Z nekaj sreče, ki je trenutno nimamo, bi bilo bistveno drugače, kajti Domžalčani so se nekajkrat reševali na črti ali pred golovo črto. Zadeli smo prepozno, a nam ni zmanjkalo morale, saj so fantje jurišali do zadnje sekunde. Toda manjkalo nam je mirnosti, pravih odločitev, ki jih imaš, ko ti nekaj gre dobro od rok. Volja je bila izredna, želja, da bi zabili gol, prav tako, a smo se kar nekajkrat odločili, kot se ne bi, če bi imeli v preteklih domačih tekmah boljši rezultat," je dodal trener vijoličastih.

Maribor bo v 24. krogu v soboto ob 18. uri gostil Krško.

Komentarjev 8
Sorodne novice