Šport > Nogomet
127 ogledov

Mariborčani si napake ne smejo privoščiti

Darko Milanič
Mariborčani krvavo potrebujejo točke.

Aktualni državni prvak Maribor ima s tekmo manj na lestvici sedem točk zaostanka za vodilno Olimpijo. Vijoličasti se bodo v 24. krogu Prve Lige TS na domačem igrišču pomerili s Krškim, trener Darko Milanič pa priznava, da v poštev pride samo zmaga.

"Moramo zmagati! Vsak posameznik, z menoj na čelu, mora živeti za to tekmo. In potem le za naslednjo. Napake, ki so se nam dogajale v zadnjih tekmah, veliko stanejo in so nedopustne. Ne smejo se več ponavljati, prav tako nihče ne sme pomisliti, da je situacija nerešljiva. Vse je še odprto v boju za naslov. To niso prazne besede, pred nami je ogromno tekem, še dva derbija. Najprej pa Krško," je za klubsko spletn stran povedal Milanič.

Damjan Bohar NK Maribor | Avtor: Profimedia Profimedia
Pred zelo pomembno tekmo s Krškim je misli strnil tudi Damjan Bohar. "Kot v trenutkih uspehov ne traja predolgo veselje, ne smemo nameniti preveč časa niti za obžalovanje. Hitro arhiviramo zmage in tako tudi poraze. Po opravljeni analizi, pogovoru smo od Domžal preusmerili misli k moštvu Krškega. Stanje ni dobro, a ni alarmantno. Lagal bi, če bi rekel, da ne razmišljamo o lestvici, ampak smo že toliko doživeli in bili že v bolj neprijetnih situacijah. Zato ni dvoma, da se bomo izvlekli iz trenutne," je povedal 26-letnik.

"Kot ekipa smo prišli do velikih uspehov in skupaj bomo našli rešitev. Ne odstopamo od boja za 1. mesto. Naredili smo vse, kar lahko, da bomo v pravi podobi za 90, 95 minut tekme. In prepričan sem, da bomo. Z odzivom po tekmi so tudi gledalci prepoznali, da smo se srčno borili do zadnje sekunde in verjamem, da bomo zdaj po koncu zaploskali zmagi," je dodal Bohar.

Prva Liga TS, 24. krog:

15.00 Rudar Velenje - Celje
18.00 Maribor - Krško

LESTVICA:
1. Olimpija 55
2. Maribor 48 (-1)
3. Domžale 40 (-2)
4. Rudar Velenje 33 (-2)
5. Celje 30 (-1)
6. Gorica 23 (-2)
7. Krško 20 (-3)
8. Aluminij 18 (-2)
9. Triglav Kranj 14 (-2)
10. Ankaran Hrvatini 13 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice