Šport > Nogomet
6103 ogledov

Trener Krškega podprl Zahovića, neverjeten odziv kluba

Alen Ščulac NK Krško
Sporna novinarska konferenca v Ljudskem vrtu je imela dva akterja.

V soboto je NK Krško prvič slavil v Mariboru. Šokantna zmaga (0:2) je Posavcem olajšala delo v boju za obstanek, obenem pa poglobila krizo Štajercev. Alen Ščulac, ki sedi na klopi "nuklearcev", je bil lahko upravičeno ponosen na svojo ekipo po veliki zmagi.

Precej manj ponosen pa je lahko na svoje postopanje po tekmi. Na novinarski konferenci je delil mizo z Zlatkom Zahovićem, ki je v nasprotju z ustaljeno prakso prišel na druženje z novinarji namesto trenerja Darka Milaniča.

Po uvodnem vprašanju, namenjenem Ščulcu, je na sceno stopil Zahović in več kot deset minut odgovarjal na vprašanja, v tem obdobju je tudi prišlo do sporne izmenjave besed z enim od novinarjev. Zahović je namreč pobaral predstavnika sedme sile, če ga je osebna tragedija ob smrti očeta kaj izučila. Tako je Zahović odgovoril na vprašanje, če je zadovoljen s (skromnim) obiskom v Ljudskem vrtu. Zahović je omenjeno vprašanje razumel kot provokacijo, čeprav je o slabem odzivu mariborskega občinstva v uvodnih spomladanskih kolih govoril tudi sam in to celo tik pred tekmo s Krškim. 

Zlatko Zahović Video Šport Zahović spet prestopil mejo

Zakaj je Zahović to razumel kot provokacijo, ni povsem jasno, vsekakor pa je njegovo mnenje delil Ščulac. Slednji je, potem ko je v luči preusmeritve celotne pozornosti na Zahovića že želel zapustiti novinarsko konferenco, dobil še eno lahkotno vprašanje o dobri igri njegovega moštva. Odgovor je začuda zaključil z besedami, da "ne želi sodelovati pri neprimernih vprašanjih, ki ne sodijo na novinarsko konferenco" in pri tem pokazal na novinarja, ki je Zahovića pobaral o maloštevilnih gledalcih.

Svoj nastop je sklenil tako, da je Zahoviću stisnil roko, že iz njegovih predhodnih odgovorov, v katerih se je skoraj opravičeval za zmago, pa je bilo čutiti (pre)veliko mero spoštovanja do mariborskega športnega direktorja.

Ščulac najbrž ni bil seznanjen z osebno tragedijo sodelujočega novinarja, a po Zahovićevih besedah bi si lahko sam ustvaril sliko o situaciji in Zahovićeve besede ocenil kot neprimerne.

A Zahović je za velik del slovenskih nogometnih akterjev pač božanstvo, ne glede na izrečene neumnosti. Očitno tudi za Ščulca.

Zlatko Zahović Zahović dosegel dno Šport Tako je bilo v Angliji. Kako bo pri nas?

Svoje je dodal tudi NK Krško, sicer klub, ki pogosto sodeluje z aktualnimi državnimi prvaki. V Zahovićevem odzivu Posavci očitno niso videli nič slabega, saj so ga opisali kot "pravega nogometnega gospoda". 

Objavo so kmalu zatem izbrisali iz svojega Facebook profila.

 | Avtor: PrtSc PrtSc

Komentarjev 8
  • Šalabajzer 10:28 20.marec 2018.

    Žal sem imel možnost spoznati Ščulca kot trenerja mlajših selekcij in doživel na lastne oči, da svoje igralce pri mlajših selekcijah namesto, da uči igrati nogomet spodbuja k agresiji in vsem drugem kot nogometu. Da pa o primitivnih izpadih in ...prikaži več nespoštovanju ter žaljenju nasprotnika niti ne govorim. Skratka moralne vrednote za tega človeka so španska vas. Ni čudno, da je prikimal Zahoviću.

  • tomislav 11:49 18.marec 2018.

    Intelektualec ala Cimirotič. Verjetno je besede dojel šele danes oziroma jih šele bo tekom dneva. Če je vedel za tragedijo, je isti butl kot Zdrahović.

  • mižimaži 11:19 18.marec 2018.

    štapajerske ćefurske pićkice se grupirajo...