Šport > Nogomet
4138 ogledov

Tako je bilo v Angliji. Kako bo pri nas?

Glenn Hoddle Epa Glenn Hoddle.
Pred nekaj leti je v Angliji selektor odstopil zaradi žaljive izjave.

Glenn Hoddle je imel odlično igralsko kariero, igral je za Tottenham, AS Monaco in Chelsea. Za reprezentanco Anglije je zbral več kot 50 nastopov in pri tem zabil osem golov. Praktično takoj po koncu aktivne kariere se je posvetil trenerstvu in že takoj dobil mesto selektorja Anglije.

Zlatko Zahović Video Šport Zahović spet prestopil mejo

Hoddle je funkcijo razmeroma uspešno opravljal tri leta, nato pa je prišel 30. januar 1999. Takrat je Hoddle v intervjuju za The Times izjavil, da "invalidi plačujejo za grehe iz preteklega življenja." 

S to izjavo je užalil mnoge, nanj so se usule kritike z vseh strani. Kritizirala sta ga minister za šport in tudi tedanji premier Tony Blair. Pritisk s strani medijev je bil neznosen in tri dni kasneje je Hoddle odstopil. Trajalo je kar nekaj let, da si je povrnil javni ugled in se spet začel množično pojavljati v različnih oddajah.

Zlatko Zahović je šel v soboto zvečer (znova) predaleč. Ko je novinarju po tekmi s Krškim v odgovoru na neprijetno vprašanje zabrusil, če ga je osebna tragedija kaj izučila, je prestopil vse meje dobrega okusa.

Zahoviću, tako kot Hoddlu, nogometnih sposobnosti ne gre očitati. Zato pa gre globoko obsoditi njegov način komunikacije. Mariborski športni direktor je mejo dobrega okusa krepoko prestopil že v primeru Agima Ibraimija, takrat se je za nekaj mesecev iz javnosti praktično umaknil. Kaj bo storil tokrat?

Darko Milanič Spartak Maribor Prva Liga TS Šport Šok v Ljudskem vrtu, kriza dobiva nove razsežnosti

Komentarjev 6
  • Gigiinjo 12:06 18.marec 2018.

    ah mediji :)

  • Lovebites 10:28 18.marec 2018.

    Dosegel dno????Saj pa je vedno bil tam.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:24 18.marec 2018.

    Tak prepotentnež ne sodi na čelo športnega kluba,saj naj bi bil vzgled,ne pa,da serje po ljudeh in jih ponižuje na najslabši možen način!Za takega človeka sploh ni možno uporabljati besede ČLOVEK,saj se ma za UEBERMANSCHA!

Sorodne novice