Šport > Nogomet
4669 ogledov

Zahović se je oglasil: "Za opravičilo ni teorije!"

Zlatko Zahović
Športni direktor Maribora ne vidi razloga za opravičilo.

Potem ko je športni direktor slovenskega nogometnega prvoligaša Maribora Zlatko Zahović razburkal slovensko javnost, ko je obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem, je v odzivu za Večer povedal, da opravičilo novinarju po njegovem ni potrebno.

Zlatko Zahović Ljudski vrt Medijski vihar Šport Maribor se je opravičil in se ogradil od Zahovićevih izjav

"Moja pozicija se ni spremenila," je Večeru povedal Zahović in nadaljeval: "Sprejel bom vse, kar bo klub rekel. Ni razloga za opravičilo. Svojo družino, ki mi je več kot NK Maribor, bom vedno ščitil. Besede, kot so tragedija, sožalje in spoštovanje, niso žaljive besede. So spoštljive."

"Za opravičilo ni teorije! Opravičil sem se, ko je bilo to treba, zdaj pa ni. Te tri besede so spoštovanje, ne žalitev. Če kdo želi razumeti drugače, pa naj tako razume," je še povedal Zahović in poudaril: "Temu gospodu se nikoli v življenju ne mislim opravičiti. Ščitim svojo familijo, jo imam rad."

Alen Ščulac Zlatko Zahović Malikovanje Šport Trener Krškega podprl Zahovića, neverjeten odziv kluba

Zahović je pojasnil tudi to, kako je potekala komunikacija s klubskim vodstvom, ki je sledila po novinarski konferenci po sobotnem porazu s Krškim. "Predsednik me je poklical, mi rekel, da imam prav, ampak, da se moram opravičiti. Tega sporočila jaz ne razumem. Spoštujem pa ga," je začel in dodal: "Rekel mi je, da je javno mnenje takšno. Vprašal sem ga, če je moj predsednik ali predsednik javnega mnenja."

"S klubom se ne želim kregati, ker sem viola. Tu sem doživel krasne stvari, predsedniku in upravnemu odboru dam na razpolago svoj mandat. Sprejel bom vsako odločitev. Če bo predsednik rekel, da moram iti, bom šel," je še dejal Zahović, ki je predlani pogodbo z vijoličastimi podaljšal do leta 2024.

Danes je imelo vodstvo kluba sestanek, na katerega pa ni bil povabljen. Tako mu ni bilo prav, da je od predsednika Draga Cotarja dobil le telefonski klic. "Zelo pomembno mi je to, da smo enajst let skupaj, a nisem bil poklican na sestanek," je dodal in v bolj spravljivem tonu zaključil. "To je bil najboljši predsednik v mojem življenju, sem njegov vojak."

Zlatko Zahović Zahović dosegel dno Šport Tako je bilo v Angliji. Kako bo pri nas?

Na sobotni novinarski konferenci po porazu s Krškim je Zahović na Mitrovićevo vprašanje, ali je razočaran nad obiskom tekme, odvrnil: "Ti hočeš samo provocirati. Počasi, sine moj. Koliko si star? Ne provociraj, daj eno lepo vprašanje. Vem, da si iz Ekipe, samo ne provociraj. Tebi se je zgodila tragedija pred kratkim. Te je kaj izučila? Jaz bi rekel, da te ni. Še vedno hodiš provocirat, še vedno si nesramen. Daj normalno vprašanje, pa ti bom odgovoril. Dam ti sožalje, v življenju ni vse črno-belo. Lahko jaz rečem, da se ti je vrnilo v življenju, pa mislim, da se ti ni. Ne provociraj, sine, premlad si!"

Zahovičeve izjave novinarju, ki je nedavno tragično izgubil očeta, so v slovenski javnosti razumljivo naletele na ogorčenje in obsojanje, pri mariborskem klubu so se zato opravičili, obsodili so jih praktično vsi največji slovenski mediji in tudi Društvo novinarjev Slovenije, Društvo športnih novinarjev Slovenije in Nogometna zveza Slovenije.

Zlatko Zahović Video Šport Zahović spet prestopil mejo

Komentarjev 11
  • bonzo 22:02 19.marec 2018.

    na naslednjo novinarsko mislim da ne boste več vabljeni,nevem no ,kopali ste mu jamo zdaj pa zgleda da ste sami not padli.tud partija vas ne bo rešila z napadom na zahota ste izgubili vso dostojanstvo

  • vladek 08:18 19.marec 2018.

    V katerem Slovenskem klubu je igral,ha ha ha v nobenem pa se ima za najboljšega slovenskega igralca

  • Buča Pepa 07:52 19.marec 2018.

    Na naslednji novinarski konferenci ga popolnoma ignorirajte. Naj ne dobi niti enega vprašanj!