Šport > Nogomet
568 ogledov

Katanec ga ni poklical, Kavčič pač

domen črnigoj Črnigoj je od leta 2015 član Lugana.
Slovenska nogometna reprezentanca na Brdu pri Kranju opravlja obveznosti drugega dne priprav na prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo.

Na treningih se spoznavajo tudi novejši obrazi v članski vrsti, ki jih je poklical novi selektor Tomaž Kavčič. Med njimi je tudi Domen Črnigoj, ki je za nekaj nasvetov pred Avstrijo prosil kar klubskega soigralca.

Tomaž Kavčič slovenska nogometna reprezentanca Debi selektorja Šport Avstrijci hočejo slovenski skalp

Črnigoj, vezist švicarskega Lugana, ki po 26 tekmah zaseda šesto mesto v desetčlanski švicarski ligi, je bil, kot pravi, malce razočaran, da ga ni poklical že prejšnji selektor Srečko Katanec, toda zdaj je pripravljen narediti vse, da se dokaže.

"Zdajšnji selektor Kavčič me je nekajkrat poklical, potem ko se je izvedelo, da bo on selektor, in je rekel, da računa name, če bom redno igral in nadaljeval tako, kot igram trenutno. Tako sem seveda ta vpoklic pričakoval, ga čakal in se selektorju zahvaljujem, da me je poklical," je pojasnil nekdanji nogometaš Kopra in vseh mlajših slovenskih selekcij.

Kot pravi, je zdaj najprej treba najti svoje mesto, se spoznati s soigralci in jih tudi razumeti. "Lepo pa bi bilo, da bi debitiral, da bi imel tisti želeni nastop za državo," upa 22-letni Črnigoj. Ta poudarja, da lahko reprezentanci največ doprinese na tekaškem področju. "Tudi tehnično sem kar v redu. Pripravljen sem se boriti in dajati na vsaki tekmi 100 odstotkov," pravi Črnigoj.

V Luganu - kot je dejal, je ritem igre precej višji kot v Sloveniji - ima za soigralca nekdaj stalnega avstrijskega reprezentančnega napadalca Marca Janka. Izkušeni 34-letnik mu je pred petkovo tekmo tako malce pomagal s spoznavanjem tekmeca.

slovenska nogometna reprezentanca Wembley Zvita poteza Šport Avstrijci prodali 10.000 vstopnic za tekmo s Slovenijo

"Malo sem si pogledal, koga so Avstrijci poklicali, malo pa sem se pogovarjal tudi z Jankom, ki je dolgo igral za Avstrijo, in mi je malce pojasnil, kdo je dober, kdo je malce slabši in podobno," je povedal Črnigoj, ki je eden štirih novincev v izbrani vrsti, ob njem so to še vezist Leo Štulac ter branilca Kenan Bajrić in Jure Balkovec.

Tudi slednji, nogometaš italijanskega Barija, je potihoma pričakoval selektorjev klic, posebej po prestopu iz Domžal v Italijo, kjer ga vodi nekdanji italijanski reprezentančni branilec Fabio Grosso. Balkovec igra na položaju levega bočnega branilca, kjer je že leta stalni Bojan Jokić. V klubu doslej ni dobival veliko priložnosti, je pa odigral zadnji dve tekmi.

"Mislim, da sem končno prestal to adaptacijo. Tudi trener mi je rekel, da bom potreboval nekaj časa za to. Zadnji dve tekmi sem igral in verjamem, da sem z igro zadovoljil trenerja. Upam, da bo to tudi nek temelj za reprezentanco, saj vemo, da je dobro, da igralci v klubih igrajo," je povedal 23-letni Balkovec.

Kavčičevi nogometaši se od ponedeljka naprej na Gorenjskem pripravljajo na petkov obračun z Avstrijci v Celovcu in torkov v Stožicah z Belorusi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice