Šport > Nogomet
1584 ogledov

Oblak zapustil izbrano vrsto

Tomaž Kavčič Tomaž Kavčič
Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.15 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo z Belorusijo.

Selektor Tomaž Kavčič, ki je na svoji prvi tekmi v vlogi šefa ekipe v petek v Celovcu izgubil proti Avstriji z 0:3, pred novo preizkušnjo pravi, da je to nova priložnost za odpravljanje napak.

"Mislim, da smo na tekmi v Avstriji izgubili preveč drugih žog, nismo bili niti v coni napada niti v coni branjenja. To je treba popraviti. To je bila še največja težava. Je pa vsaka nova tekma priložnost za popravo napak in za pokazati, kaj si se naučil," je na novinarski konferenci na Brdu pri Kranju povedal selektor.

"Moramo biti hitrejši v transformaciji po izgubljeni žogi. V Avstriji pa nismo napadali tako, kot je treba, in se nismo branili tako, kot je treba," je še dejal Kavčič. Kot je razkril, bo jutri dal priložnost nekaterim drugim igralcem, ne zaradi tekme v Avstriji, temveč "zato, da vidimo, kaj imamo".

"Sistem bo malo drugačen. Poskusil bom kombinirati Valterja Birso in Josipa Iličića. Oba sta močna na žogi. V obrambi bodo tudi določene spremembe, a bomo še naprej igrali s štirimi," je povedal Kavčič.

Marko Arnautović AVT 3-0 SLO Šport Klavrn začetek novega obdobja

Ta ima kar nekaj težav tudi s poškodbami v ekipi, nenazadnje je Jan Oblak že zapustil reprezentanco, Tim Matavž je moral na slikanje, Benjamin Verbič pa ima težave z roko. Ti trije tako ne bodo na voljo. S prehladom se muči Kevin Kampl, ki pa bo bržčas nared.

Nekaj besed je namenil tudi Belorusiji. "To je ekipa ruske šole, so hitri, močni, stojijo v glavnem na svoji polovici, imajo pa hitre prehode. Toda osredotočati se moramo predvsem nase, na svojo igro," meni Kavčič. Pri Belorusiji je sicer najizkušenejši reprezentant vezist Irtiša Pavlodarja Sergej Kisljak, ki je ob 64 nastopih dosegel devet zadetkov, s čimer je trenutno tudi najboljši strelec ekipe.

Slovenija je z Belorusijo doslej igrala štirikrat. V kvalifikacijah za EP 2008 je doma zmagala z 1:0, v gosteh pa izgubila z 2:4, v kvalifikacijah za SP 2006 pa sta se obe tekmi končali z 1:1. Na lestvici Mednarodne nogometne zveze je Slovenija 62., Belorusija pa 93.

Jan Oblak Nov začetek Šport Jan Oblak: S Slovenijo po izpolnitev otroških sanj

Proti Belorusiji bo še zadnjič reprezentančni dres oblekel Boštjan Cesar. To bo 101. nastop nekdanjega kapetana za izbrano vrsto Slovenije. Branilec Chieva je rekorder po nastopih v slovenski reprezentanci.

Komentarjev 1