Šport > Nogomet
86 ogledov

Iličić: Spremeniti odnos, preprečiti lahke zadetke

Jojo SLO BLR NZS/Facebook
Selektorska era Tomaža Kavčiča se je začela s porazoma na prijateljskih tekmah v Celovcu proti Avstriji (0:3) in v Ljubljani proti Belorusiji (0:2).

Nogometna reprezentanca Slovenije je tako po vsega dveh tekmah v novem ciklu deležna kritik, pri čemer poraza sploh nista glavna. V oči je bodla medla igra. Kot pravi Josip Iličič, je treba popraviti odnos.

Po teh dveh obračunih se reprezentanci očita premalo želje, borbenosti, agresivnosti, ideje v igri, prelahko izigravanje obrambne vrste, preveč nespametno izgubljenih žog, preveč puščanja prostora tekmecem, še ne povsem dorečeno vlogo Kevina Kampla v vlogi tako imenovanega "box-to-box vezista" in podobno. Res je, da je selektor na obeh tekmah preizkusil nekatere nove(jše) igralce, malce spremenil način igre, tako da večkrat izpostavljena neuigranost mogoče dejansko vpliva (tudi) na samozavest na igrišču in posledično previdnejšo igro.

SLO BLR Stožice Bleda predstava Šport Belorusi osvojili Stožice

A kljub temu je tudi po besedah igralcev manjkal predvsem pravi odnos, za kar ne najdejo pravega vzroka. "Na žalost smo spet izgubili, ampak moramo gledati naprej. Tekme so težke, smo v novem ciklu uigravanja. Moramo biti pozitivni, zagotovo pa na teh dveh tekmah ni bilo pravega odnosa. Ko stvari ne funkcionirajo, se je treba pokazati, a nam to ni uspelo. Toda ostajam pozitiven in si tako kot vsi ti fantje želim na veliko tekmovanje," je po tekmi povedal Josip Iličić.

Nogometaš Atalante, ki je bil na obeh tekmah med redkimi z določenimi prebliski v igri in konkretnostjo, ve, kaj morajo najprej popraviti. "Vsekakor odnos vseh nas. Mislim, da prelahko dobivamo zadetke, to je prva stvar. Slovenija je bila vedno znana po tem, da težko dobiva zadetke. Treba je delati, smo v nekem novem ciklu z novim selektorjem, je nekaj novih igralcev ... Ne samo pri nas tudi v močnejših ekipah je potreben čas za uigravanje," meni Iličić, ki poudarja, da morajo biti pravi predvsem, ko bo šlo zares, torej od septembra dalje, ko bo na sporedu liga narodov.

"Če se bomo preveč sekirali za takšne stvari, ne bo dobro. Tak sem od rojstva, vedno gledam pozitivno. Moramo si želeti to, kar smo si zadali. Pogovorili smo se, to je pomembno, moramo iti naprej z dvignjenimi glavami in upati na boljše čase," je še dejal Iličić in glede tega, da je za Slovenijo bržčas dobro, da ne bo več veliko prijateljskih tekem, dodal: "Zame ni prijateljske tekme. Vedno želim pomagati reprezentanci. Želim si iti na veliko tekmovanje, nisem več toliko mlad. To je moj največji cilj, to me poganja. Vsi skupaj smo fantastična ekipa, dobro se razumemo, a na koncu šteje samo rezultat."

Boštjan Cesar slovo Slovenija Stožice kapetan Slovo kapetana Šport Cesar odšel v reprezentančne anale

Podobno je povedal tudi Mariborov Martin Milec: "Po Avstriji smo govorili, da odnos ni bil pravi, mislim, da je bila tokrat vseeno želja po zmagi velika. Toda delali smo napake, treba se je sprijazniti, da trenutno nismo v najboljšem stanju. Ampak verjamem, da imamo ekipo, ki je sposobna velikih stvari. To smo že večkrat povedali, je pa treba to pokazati na igrišču."

Prvič bodo to lahko pokazali junija na novi prijateljski tekmi v Črni gori. Že od septembra dalje pa bo šlo zares, ko bo Slovenija v ligi C in skupini 3 v novem tekmovanju igrala proti Norveški, Bolgariji in Cipru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice