Šport > Nogomet
221 ogledov

"Izbrana vrsta ima potencial, Olimpija zasluženo prvak"

Radenko Mijatović
Radenko Mijatović, od decembra 2016 prvi človek slovenskega nogometa, je prepričan, da je zmaga v Črni gori vsaj za nekaj časa umirila dogajanje in omogoča normalno delo reprezentance za naprej. "Glede na igralce, ki so nastopili v Podgorici, ocenjujem, da ima izbrana vrsta potencial."

"Začetek ciklusa z dvema porazoma na prijateljskih tekmah ni bil spodbuden, vendar se moramo zavedati, da imamo novega selektorja in osveženo reprezentanco," si je po zmagi Slovenije na prijateljski tekmi v Podgorici oddahnil Radenko Mijatović, ki je prepričan, da je treba novemu selektorju pustiti čas.

"Vsakdo, ki preide od pomočnika do selektorja, potrebuje svoj čas. Kavčič je pošten, korekten in predan nogometni delavec, a ne moremo pričakovati, da bodo vse spremembe kar čez noč obrodile sadove. Kavčič je šele začel selekcionirati ekipo. Ko bodo igralci v celoti sprejeli njegov način dela, bomo lahko sodili o uspešnosti selektorja," v pogovoru za Dnevnik še ocenjuje Mijatović.

Pokomentiral je tudi domače ligaško dogajanje. Na očitke Mariborčanov, da so sodniki pomagali Olimpiji do naslova je odgovoril: "Nikdar ne moremo izključiti posameznih napak, a po koncu dolgega prvenstva je običajno vedno tako, da je prvak tista ekipa, ki si je lovoriko najbolj zaslužila na igrišču." Torej ljubljanska Olimpija.

Mijatović finančni položaj NZS ocenjuje pozitivno: "Preden sem prevzel položaj predsednika, so krožile govorice, da je nogometna zveza pred finančnim zlomom, kar seveda ni držalo. Nogometna zveza je finančno zelo stabilna organizacija."

Mijatović si obenem želi, da bi imela država večji posluh za nogomet ter da bi skupaj z državo poiskali rešitve, da bo v športu več denarja, ki bi ga po pravičnem kriteriju razdelili med kolektivne panoge. "Razdelitev javnih sredstev v določenih primerih ni pravična. Nogomet je najbolj množičen šport, s katerim se ukvarja največ mladih športnikov. Smo najbolj zastopana športna panoga, vendar smo drugače obravnavani tudi znotraj olimpijskega komiteja."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.