Šport > Nogomet
3220 ogledov

S toliko milijoni bo Atlético zaščitil Oblaka

Jan Oblak Epa
Slovenski reprezentančni vratar je pred podaljšanjem pogodbe s svojim klubom.

Jan Oblak na začetku letošnje sezone upravičuje status enega najboljših vratarjev na svetu. Atléticu je že pomagal do evropskega superpokala, tudi po njegovi zaslugi pa imajo rdeče-beli po dveh tekmah v La Ligi stoodstoten izkupiček. Škofjeločan je bil pretekli konec tedna ključen za težko prigarano zmago nad mestnim tekmecem Rayom Vallecanom (1:0).

Barcelona Tržnica Šport Prestopna bomba: Slovenec na pragu Barcelone!

Atlético je v letošnjem prestopnem roku opravil odličen posel. Zadržal je okostje ekipe, tudi Antoina Griezmanna, in še dodatno okrepil zasedbo. Madridčani so odbili številne ponudbe za njihove igralce, med najbolj zaželjenimi je bil Oblak.

Veliko se je govorilo o možnem prestopu Slovenca v Chelsea in tudi v Paris SG, a vse bolj se zdi, da 25-letnika čaka dolgoročna prihodnost pri Atléticovem ambicioznem projektu.

Oblak ima s klubom trenutno sklenjeno pogodbo do leta 2021, v njej je odkupna klavzula v višini 100 milijonov evrov. Ker omenjeni znesek v današnjih časih za najbogatejše klube ne predstavlja več nepredstavljive prepreke, so se pri Atléticu odločili, da bodo svojega zvezdniškega vratarja zaščitili z dodatnimi sredstvi.

Potem, ko so zaradi drugih poslov poleti Oblaka kar malce zanemarjali, so v zadnjih tednih stekli intenzivni pogovori med Atléticom in Oblakovimi predstavniki. Zelo blizu naj bi bilo podaljšanje pogodbe, poroča AS.

Oblak naj bi dobil lepo povišico in postal eden najbolje plačanih posameznikov v moštvu, sodelovanje s Colchonerosi bi se raztegnilo za dodatno sezono (torej do leta 2022), obenem pa bi se odkupna klavzula zvišala na težko dosegljivih 200 milijonov evrov. AS dodaja, da so si pri Atléticu zadali cilj, da se z Oblakom dogovorijo do letošnjega božiča.

Jucie Lupeta Tržnica Šport Olimpija našla novega napadalca

Naj spomnimo še na to, da ima ljubljanska Olimpija zagotovljen en odstotek odškodnine ob morebitni prodaji Jana Oblaka. Tako bodo rast vratarjeve cene gotovo pozdravili tudi v Ljubljani. A zaradi določil pogodbe bi Olimpija tudi ob Oblakovi selitvi lahko ostala praznih rok, če bi Oblakov snubec izplačal odkupno klavzulo. Ob verjetnem povišanju tega zneska so torej lahko zadovoljni tudi v taboru aktualnih slovenskih državnih prvakov.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice