Šport > Nogomet
818 ogledov

Olimpija našla novega napadalca

Jucie Lupeta
Aktualni državni prvaki so se okrepili v konici napada.

Dosedanji član Celja, Portugalec Joaquim Manuel Welo Lupeta, v prihodnje ne bo več nosil rumeno-modrega dresa. 25-letni napadalec je sklenil triletno sodelovanje z ljubljansko Olimpijo, so sporočili iz tabora "grofov".

Slobodan Vuk Okrepitev Šport Vrnitev najboljšega strelca v zgodovini kluba v SNL

V letošnji sezoni je Lupeta na šestih tekmah dosegel tri gole. Skupno je v dresu Celja odigral 46 tekem Prve lige Telekom Slovenije in 7 tekem Pokala Slovenije. V mesto ob Savinji je prišel februarja 2017, s celjskim prvoligašem pa je imel pogodbo sklenjeno do konca prihodnjega leta.

"Ponosen sem, da sem podpisal za Olimpijo, ki jo dobro poznam. A nekaj je, ko igraš proti velikemu klubu, nekaj pa je, ko si član velikega kluba," je o prestopu za Olimpijino spletno stran dejal Lupeta.

Tako Celje kot Olimpija sta slabo začela državno prvenstvo. Na petih tekmah so "zmaji" zbrali pet točk, "grofi" pa še dve manj.

Pred prihodom v slovensko Prvo ligo TS je Lupeta slabi dve leti igral v južnoafriškem prvenstvu za Ajax Cape Town in Bidvest Wits, pred tem med leti 2014 in 2015 za Vitoria Setubal v portugalski prvi ligi, med 2013 in 2014 pa je bil član madžarskega Videotona.

nogomet Olimpija - Maribor Pohvalno Šport Večni derbi brez hujših izgedov
Komentarjev 2
  • komentator50 16:03 24.avgust 2018.

    Ta je pa zares dober.Tako je hiter,da sam sebe prehiteva,samo žogo pozabi.Če pa je žoga pred njim,pa sebe od zadaj pozabi.Kar paše k Olimpiji.

Sorodne novice