Šport > Nogomet
314 ogledov

"Večjega motiva doma ni"

Stožice derbi Dinamo bi lahko začasen dom našel v Stožicah.
Nogometaši Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 odigrali prvi derbi nove sezone 2018/19.

Gostitelji največje tekme na domači sceni bodo tokrat Ljubljančani, ki še ostajajo tudi v evropskem tekmovanju, medtem ko bodo Mariborčani na gostovanju pri velikih tekmecih iskali tudi tolažbo za evropsko slovo med tednom. Na lestvici je sicer v boljšem položaju Maribor, ki je na vrhu z desetimi točkami, medtem ko se prvaki iz Ljubljane po slabem začetku šele prebijajo navzgor, trenutno so peti. Pred derbijem ekipi loči pet točk.

Olimpija bo v derbi, ta bo zanesljivo privabil največ gledalcev doslej v sezoni v Prvi ligi Telekom Slovenije, vstopila samozavestno, saj je med tednom potrdila napredovanje v zadnji krog kvalifikacij evropske lige, finski HJK je odpravila s skupnim izidom 7:1, končno pa je zeleno-belim steklo tudi v napadu, saj so na zadnjih treh tekmah dosegli 11 zadetkov.

Mariborčani želijo nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu, a so po drugi strani v Evropi za letos že končali nastope. Proti Glasgow Rangers so doma v Ljudskem vrtu v četrtek ostali brez napredovanja in brez gola, po drugi strani pa je lahko za Mariborčane vzpodbudna strelska forma doma, saj so v prvih štirih krogih domačega prvenstva dosegli že 15 zadetkov (Olimpija le šest).

Triglav Kranj Prva Liga Šport Pred velikim derbijem zmagi za Triglav in Aluminij

"Večjega motiva na domačem prizorišču ni. Odmisliti je treba neuspešno evropsko zgodbo, nobena utrujenost ne pride v poštev. Dovolj je ciljev, ki so pred nami v nadaljevanju sezone. Dvoboj z največjim nasprotnikom vedno prinaša dodaten navdih, povečati prednost na lestvici," je pred tekmo dejal član vijoličastih Blaž Vrhovec.

"Pomaga dobro vzdušje. Pomembno je, da smo prišli v niz zmag. Še bolj samozavestno gremo v derbi, ki je od tega trenutka naprej edina stvar v naših mislih. Upam na pravi spektakel in ob tej priložnosti bi rad pozval navijače, naj pridejo v Stožice in nas podprejo," pa je že po dvoboju v Helsinkih razmišljal nogometaš Olimpije Nik Kapun.

V prejšnji sezoni je zadnji derbi v Mariboru maja dobila Olimpija s 3:2, zadnji v Ljubljani pa se je marca končal z neodločenim izidom 1:1.

 

Komentarjev 1
  • Taylah_Heney 12:55 19.avgust 2018.

    Boljša ponudba ... Moja zadnja plača za Google 8000 € za delo 18 ur na teden na spletu. Sem se pridružil tej službi pred 2 meseci in zaslužil 27.386 € v zadnjem mesecu tega dela. Preprosto in enostavno opraviti delo ...prikaži več in zaslužek je ogromen. Tudi tisti, ki so novi, lahko zlahka zaslužijo 200 evrov na uro in dobički so lahko sčasoma šee večji ... Torej sem začel....... ➤➤➤ ➤➤➤➤➤ www.Internet43.Com

Sorodne novice