Šport > Nogomet
144 ogledov

Maribor v Stožice po obliž na evropske rane

Olimpija Maribor Stožice večni derbi
Bliža se prvi vrhunec domače nogometne sezone.

Nogometaši Olimpije so ta teden brez večjih težav opravili prvi del dvojnega sporeda, ko so si zagotovili napredovanje v zadnji krog kvalifikacij Lige Evropa, v nedeljo ob 20.30 pa jih čaka najpomembnejša domača tekma, derbi z Mariborom. Vijoličasti pa so že končali nastope v Evropi, v domačem prvenstvu si tako želijo nadaljevati niz zmag. Domači derbi ekipi pričakujeta z nekoliko različnima izhodiščema; Maribor je na vrhu lestvice, Olimpija za zdaj še v spodnjem delu, a je prejšnji konec tedna dosegla prvo zmago in na zadnjih tekmah pokazala, da se forma, tudi strelska, dviguje.

Sport 21.10.12, incident v ljudskem vrtu, navijaci, Derbi med Mariborom in Olimp Stožice Šport Tekma visokega tveganja

Olimpija je v četrtek brez posebnega naprezanja še drugič premagala HJK Helsinke v 3. krogu kvalifikacij Lige Evropa (1:4) in se s skupnim izidom 7:1 uvrstila v zadnji krog, kjer bo proti Spartaku iz Trnave skušala priti do skupinskega dela tega tekmovanja. A takoj, ko je bilo tekme na stadionu v Helsinkih konec, so se nogometaši v zelenem že obrnili proti naslednjemu tekmecu. Ne še proti Spartaku, najprej proti Mariboru. Ta v Evropi ni bil tako uspešen, poslovil se je po neodločenem izidu s škotskim Glasgow Rangers (0:0), bo pa nedvomno nabrušen proti večnemu tekmecu.

"Čakajo nas težke tekme. Treba se bo psihično pripraviti na take tekme. Nanje se nima smisla posebej pripravljati ali dvigati samozavesti, večina igralcev jih ima najraje, saj imajo svoj naboj in vsak gre vanjo angažiran. To je čar, ki ga igralci želimo. Morali se bomo dobro pripraviti in biti čim bolj spočiti," je o prihajajočem derbiju dejal Branko Ilić.

Nogometaši Olimpije so v petek še ostali v Helsinkih in opravili trening, zadnje podrobnosti bodo pilili še v soboto doma. "Res je, zdaj se bomo morali čim bolj spočiti, potem pa se psihično pripraviti nanje. Pogledali bomo, kje imamo prednosti in to s pridom izkoriščati. Upam, da bodo Stožice polne, da bo pravi spektakel in da bo rezultat dober za nas. Za nas je pomembno, da smo dobili tekmo s HJK, zdaj smo samozavestni, z nasprotnikom pa se ne obremenjujem," pa je po finski tekmi in pred derbijem razmišljal Nik Kapun. "Smo profesionalci, vsi živimo za to. Derbi je specifična tekma, igralci damo čustva na stran. Ne igra trenutna forma, v vsakem primeru nas čaka težka tekma, še posebej zdaj, ko oni kažejo odlične tekme," pa je bil kratek vratar zeleno-belih Aljaž Ivačič.

olimpija helsinki liga evropa stožice Evropska liga Šport Olimpija štirikrat v polno na Finskem

Na drugi strani Mariborčani želijo nadaljevati zmagoviti niz v državnem prvenstvu, potem ko so v Evropi za letos že končali nastope. A proti Glasgow Rangers niso ostali le brez napredovanja, bržčas bo nekaj časa moral počivati tudi Denis Klinar, ki je moral na Ljudskem vrtu z igrišča zaradi poškodbe.

"Kaj je s Klinarjem, bo še treba počakati na zdravniško mnenje. Njegova poškodba nam je spremenila načrte, saj smo v takšnem dvoboju potrebovali karakteristike, kot jih ima Denis. Martin Milec bo še dolgo zunaj igrišča, če bo tudi Klinar, bomo v prihodnje manj nevarni na tem položaju," je po sinočnji tekmi razmišljal trener vijoličastih Darko Milanič.

"Žal tega evropskega dogajanja, ki nam je dajalo dodano vrednost in v katerem smo uživali, ni več. Sedaj nam ostaneta le še dve fronti, Evrope je konec. Do naslednje tekme ni veliko časa. Za pripravo na derbi imamo enako časa kot tekmec, bomo pa storili vse, da nadaljujemo serijo v domačem prvenstvu. Vem, da se bo fantom uspelo pobrati po tem izpadu in da bomo odigrali zelo dobro tekmo v Ljubljani," še napoveduje Milanič.

viole navijači maribor Norišnica Šport Škoti divjali po Mariboru, napadli celo policiste
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.