Šport > Nogomet
1039 ogledov

Vijoličasti zapravljali priložnosti, zgrešili tudi z 11-m

Amir Dervišević
Maribor je izpadel v 3. predkolu evropske lige.

Nogometaši Maribora niso uspeli nadoknaditi zaostanka 1:3 iz prve tekme v Glasgowu in so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v evropski ligi. Tekma v Ljudskem vrtu proti Rangersom se je končala z izidom 0:0. Vijoličasti so sicer prevladovali, si priigrali tudi nekaj lepih priložnosti, vendar niso uspeli spraviti žoge za hrbet odličnega škotskega vratarja Allana McGregorja. Ta je v sodnikovem dodatku zaustavil tudi strel z bele točke, ki ga je izvedel Marcos Tavares.

Po uvodnih petnajstih minutah otipavanja je Maribor v nadaljevanju prvega polčasa prevzel pobudo in bil nevarnejši tekmec na terenu. Prvi je močno sprožil Tavares, sledil je poskus Dina Hotića, pa Amirja Derviševića z velike oddaljenosti, a žoga nikakor ni hotela v mrežo, oziroma je bil vratar McGregor vedno na pravem mestu.

Drugi polčas se je začel približno tako, kot se je končal prvi - s priložnostjo Maribora. Zapravil jo je Blaž Vrhovec, v nadaljevanju pa je Hotić iz ugodnega položaja slabo streljal. Sledil je še en poskus Derviševića z razdalje, nato pa je prišel verjetno odločilen trenutek tekme.

V 70. minuti je imel Maribor izjemno priložnost. Kapetan Tavares je dobil žogo na šestih metrih, si jo nastavil za strel, njegov poskus pa je vratar McGregor branil s konico čevlja. Le dobro minuti za tem je iz obetajočega položaja slabo streljal še Luka Zahović.

Čeprav je trener Darko Milanić hitro opravil vse menjave in dal ekipi novih moči, Maribor v zadnjih petnajstih minutah ni imel več prave energije. Lahko bi zadeli tako gostje, ki so imeli dve zreli priložnosti, pa tudi Maribor, vendar je Tavares v 91. minuti zapravil enajstmetrovko za častno zmago.

Izjave po tekmi:

Darko Milanić, trener Maribora: "Odigrali smo odlično tekmo, veliko smo tekli, se trudili, a žal nismo zadeli. V drugem polčasu so gostje z nešportnimi potezami večkrat prekinili tekmo in umirili ritem igre, kar nam je še dodatno otežilo delo. Brez dvoma smo napredovanje zapravili v drugem polčasu tekme v Glasgowu oziroma po prejetem tretjem zadetku."

Blaž Vrhovec: "Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, prišli do cel kup priložnosti, ki pa jih nismo znali izkoristiti. Res škoda, saj bi se lahko tekma ob enem našem zadetku zelo spremenila in vse bi bilo do konca odprto. Zdaj se moramo odpočiti, saj nam je tekma vzela veliko energije in se čim bolje pripraviti na prihajajoči derbi v Ljubljani."

Steven Gerrard, trener Rangers: "Vedeli smo, da bo tekma težka, saj ima Maribor odlično ekipo z evropskimi izkušnjami. Če gledamo obe tekmi, mislim, da smo zasluženo napredovali. V Glasgowu smo naredili razliko, tu v Mariboru pa smo ohranili mrežo nedotaknjeno, kar je bil tudi naš cilj."

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:04 17.avgust 2018.

    Darko Milanić, trener Maribora: "Odigrali smo odlično tekmo, veliko smo tekli.............Milanič daj si razumet ,da se rezultat nogometne tekme ocenjuje samo po številu zadetkov v nasprotnikovi mreži ? Poraženci ne štejejo .Število obiskovalcev na naslednjih tekmah bo potrdilo moje mnenje .