Šport > Nogomet
471 ogledov

Takšen je mariborski recept za škotski juriš

Ibrox Maribor Reševalni pas/Twitter
Nogometaši Maribora bodo drevi v Glasgowu igrali prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa.

Srečanje na stadionu Ibrox med Rangers in Mariborom se bo začelo ob 20.45. Na Glasgow Rangers imajo Štajerci lepe spomine. Prav prek njih so se avgusta 2011 prebili v skupinski del Lige Evropa, kar je pomenilo začetek treh zaporednih nastopov v skupinskem delu tega evropskega tekmovanja.

liga evropa Donosen posel Šport Slovenski klubi pospravili lepe denarce

Tokrat izločitev 54-kratnega škotskega prvaka še ne bi pomenila skupinskega dela, bi pa pomenila nov korak na poti k želenemu. A kot pravi trener Maribora Darko Milanič, bo pot vse prej kot lahka.

"Tekmeci bodo izjemno motivirani, poznamo njihovo miselnost, še posebej na domačem terenu, kjer so zmeraj maksimalno usmerjeni v napad. Ni velike razlike v pripravi na tekmo zaradi preteklosti. Jurišali bodo proti našim vratom, na to smo pripravljeni. Ko smo se pogovarjali med videoanalizo nasprotnika, se v dirjanje z njimi ne smemo spustiti. Imamo strategijo, kako priti domov s pozitivnim rezultatom, ki nam bo omogočal napredovanje. Treba bo znati tudi potrpeti med tekmo, prisotna bo tenzija s tribun, vendar moramo na igrišču odgovoriti pravilno. Moramo si upati igrati, imeti željo po posesti in tako umiriti nalete gostiteljev. Moramo biti v tisti prepoznavni evropski podobi, da jih onemogočimo. Vedo, kakšni so naši rezultati v evropskih tekmovanjih, zato nas bodo vzeli resno," je na novinarski konferenci pred srečanjem dejal Milanič.

Optimističen je tudi Marcos Tavares. Slednji je z zadetkom pred štirimi leti izločil večnega tekmeca Rangers - Celtic. "Imam lepe spomine na Škotsko, toda od spominov ne živimo. Vsaka tekma je nova zgodba, drugačna. Ne skrivam želje, da bi rad spet zadel v Glasgowu. To je moj slog, moj način. Toda najbolj pomembno je, kaj bomo skupaj dosegli. In zanima me le to, da bomo kot ekipa znova uspešni," je povedal Brazilec, ki je mnenja, da so vijoličasti močnejši kot leta 2011. "Zdaj imamo neprimerno več izkušenj. Verjamem, da smo boljši, kot smo bili takrat. Imamo velik motiv, neizmerno energijo in želimo pozitiven rezultat."

V Glasgowu bodo pravico delili Izraelci Roi Reinshreiber, Danny Krasikow in David Elias Biton.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice