Šport > Nogomet
214 ogledov

Prva točka Rudarja, Triglav neporažen pri Gorici

Marijan Pušnik Rudar Velenje Na klopi Rudarja so lahko pozdravili prvo točko.
Odigrani sta bili sklepni tekmi tretjega kola v elitni slovenski nogometni ligi.

Nogometaši velenjskega Rudarja so v dvoboju s Krškim vendarle prišli do prve točke v sezoni (1:1). To jim je zagotovil Milan Tučić z izenačujočim zadetkom v uvodu drugega polčasa. Na drugi strani so imeli Krčani kar nekaj lepih priložnosti tudi za zmago, a se kljub temu s sedmega gostovanja v Velenju vračajo šestič neporaženi.

Nino Kouter NŠ Mura Video Šport Messi, Cristiano? Ne, pač pa prekmurski velemojster!

Prvi polčas v Velenju ni navdušil (predvsem domačih) navijačev. Boljši tekmec so bili Krčani, ki so v 24. minuti tudi povedli, potem ko je Marco Da Silva s prostega strela z roba kazenskega prostora malce z desne strani žogo poslal v oddaljeno stran Rudarjevega gola. Gosti so imeli lepo priložnost tudi v 37. minuti, ko je s približno 15 metrov streljal Luka Volarič in zadel levo vratnico. Pet minut pozneje je novo nevarno akcijo s pravočasnim "izletom" iz gola preprečil Anže Malnar. Domači v tem delu praktično niti enkrat niso resno ogrozili Marka Zalokarja, še najbolj nevarno je bilo v 37. minuti, ko je Djair Parfitt-Williams iz bližine žogo poslal mimo desne vratnice.

Zato pa so izenačili v 54. minuti. Robert Pušaver je podal z desne strani, Milan Tučić pa je z glavo žogo podaljšal v mrežo Krškega. To je spet zagrozilo v 62. minuti, ko se je žoga malce odbijala v kazenskem prostoru in po poskusu Milana Ristovskega končala mimo vrat. Krčani so bili nevarni tudi v 68. minuti, ko je Sandi Ogrinec stekel v protinapad, na koncu pa bil po dvoboju z Malnarjem premalo natančen. Na drugi strani je Dominik Radić v 73. minuti streljal prešibko in preveč po sredini, da bi lahko ukanil Zalokarja. V 80. minuti je pred vrati Rudarja celo žogo zgrešil neovirani Nikola Mandić, Da Silva pa je v 85. minuti močno sprožil od daleč, Malnar pa je žogo odbil. Na drugi strani je ob koncu tekme posredoval tudi Zalokar po poskusu Radića z glavo, tako da je ostalo pri 1:1.

Olimpija NK Celje Prva liga TS Šport Festival zadetkov na slovenskih zelenicah

Majcen prinesel točko Kranjčanom

ND Gorica | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnji obračun tretjega kroga med Gorico in Triglavom se je končal brez zmagovalca (1:1). Čeprav so imeli Novogoričani več žogo v svoji posesti in tudi več strelov, pa so Kranjčani iz mesta vrtnic odnesli pomembno točko, ki jim jo je priigral Luka Majcen.

Prvi polčas obračuna v Novi Gorici so dobili domači nogometaši, čeprav bi bilo kaj lahko tudi drugače. Novogoričani, pri katerih sta med drugimi sprva nekaj polpriložnosti zapravila Jaka Kolenc in Andrija Filipović, so povedli v 43. minuti. Uroš Celcer je podal iz kota z leve strani, Bede Osuji pa je najvišje skočil in žogo z glavo poslal v mrežo. Na drugi strani so imeli tudi Gorenjci kar nekaj obetavnih akcij, najlepšo priložnost pa so zapravili v 37. minuti, ko je Luka Majcen ukradel žogo, stekel sam proti vratarju Gregi Sorčanu, nato pa žogo v zadnjem trenutku oddal na desno do Ožbeja Kuharja, ki pa jo je namesto v mrežo poslal čez vrata. V 44. minuti sta dlani Sorčana ogrela še Tom Žurga in Gašper Udovič, ostalo pa je pri vodstvu Gorice.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej s strelom z roba kazenskega prostora poskusil Filipović, a meril malce previsoko, Leon Marinič pa je malce pozneje sprožil od daleč, Darjan Curanović pa se je izkazal z obrambo. Po nekaj minutah brez posebnega razburjenja pa so v 75. minuti Kranjčani izenačili, ko je Luka Majcen iz bližine iz prve v mrežo pospravil odbito žogo. Do konca pravih priložnosti ni bilo več, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Zlatko Zahović RTV Zlatko in Miša Šport Zahović: Vojne proti navijačem in medijem ni dobil še nihče

Prva liga TS, 3. kolo:

Aluminij - Maribor 2:5 (0:1)
Vrbanec 76./11m, Petrović 94.; Mešanović 31., 52., 83., Dervišević 62./11m, Mlakar 91.
RK: Grgić (Aluminij) 62. 

Mura - Domžale 5:1 (2:0)
Kous 6., Kouter 38., 77., Šušnjara 60., 72.,; Mujan 68.
RK: Klemenčič (Domžale) 29. 

Olimpija - Celje 2:2 (2:1)
Kapun 7., Savić 14.; Lupeta 31., Požeg Vancaš 56./11m

Rudar Velenje - Krško 1:1 (0:1)
Tučić 53.; Da Silva 25.

Gorica - Triglav 1:1 (1:0)
Osuji 43.; Majcen 75.

LESTVICA:
1. Maribor 7 točk
2. Aluminij Kidričevo 6
3. Domžale 6
4. Mura 5
5. Gorica 5
6. Celje 2
7. Triglav Kranj 2
8. Olimpija Ljubljana 2
9. Krško 2
10. Rudar Velenje 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.