Šport > Nogomet
158 ogledov

Pred velikim derbijem zmagi za Triglav in Aluminij

Triglav Kranj
V najmočnejši slovenski ligi sta bili odigrani dve tekmi petega kroga.

V boju ekip, ki v tej sezoni še nista zmagali, so se uspeha veselili Gorenjci, ki so predvsem v drugem polčasu pokazali dobro realizacijo in kar trikrat premagali celjskega vratarja. Na drugi strani so Celjani imeli celo več konkretnih akcij, a so tudi po zaslugi Jalna Arka ostali brez tako želenih točk.

Celjani so bili v prvem polčasu boljši tekmec, imeli nekaj priložnosti, toda pobude niso kronali z zadetkom. Eno resnejših priložnosti v prvem polčasu je zapravil Jucie Lupeta, ki je v 12. minuti meril malce mimo vrat.

V 23. minuti je dvoboj z Lupeto dobil vratar Arko, v 41. minuti je Rok Štraus zgrešil cilj, ob koncu polčasa pa je še dvakrat poskusil Jakob Novak, a tudi on neuspešno. Na drugi strani Gorenjci niso niti enkrat resno ogrozili celjskih vrat.

So pa zato povedli že na začetku drugega polčasa, ko se je med strelce vpisal Luka Majcen, potem ko se je žoga tudi nekoliko srečno odbila do njega v kazenskem prostoru. Tudi v nadaljevanju so bili gosti z Gorenjske zelo natančni in so znali izkoristiti redke priložnosti.

V 60. minuti so povedli z 2:0, ko je Dickson Afoakwa prišel v kazenski prostor in premagal Metoda Jurharja, na 3:0 pa je povišal Egzon Kryeziu, ki je zadel s strelom z roba kazenskega prostora malce z desne strani.

Svoje priložnosti so imeli tudi Celjani, eno lepših v 57. minuti, ko je Ermin Alić v kazenskem prostoru podrl Lupeto, sledila je enajstmetrovka, po strelu Janeza Piška pa se je izkazal vratar gostov Jalen Arko, ki je obranil strel v svojo levo stran.

V 75. minuti je lepo priložnost zapravil še Jure Travner, ko je z dobrih desetih metrov zadel prečko, končni izid pa je v 81. minuti postavil Tadej Vidmajer z bele točke, potem ko je Drilon Kryeziu storil prekršek nad Lupeto.

Celjani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Mariboru, Triglav pa dan prej v Krškem.

Aluminij po dveh porazih nazaj na zmagovita pota

Kidričani, ki so sezono začeli z dvema zmagama, nato pa sta sledila poraza proti Mariboru in Domžalam, so se vrnili na zmagovalne tirnice. Junak tekme je bil Francesco Tahiraj z dvema goloma. Na drugi strani so Velenjčani po prvi zmagi sezone v prejšnjem krogu proti Muri doživeli tretji poraz.

Na veselje maloštevilnih domačih navijačev so igralci Aluminija dobili prvi polčas. Edini zadetek v tem delu igre je dosegel Francesco Tahiraj, potem ko je sam stekel proti Marku Pridigarju in ga premagal za 1:0. Tahiraj je imel še eno priložnost v 33. minuti, a je v zadnjem trenutku posredoval Josip Tomašević.

Gosti so sicer bili v posesti žoge enakovredni, imeli celo več strelov, toda še najbližje zadetku sta bila Dominik Radić v 14. minuti, ko je branil Luka Janžekovič, in Klemen Bolha v 43., ki je poskusil od daleč, a žogo poslal le malo mimo gola.

Že v 50. minuti pa so Kidričani podvojili prednost, potem ko je Anton Rogina pobegnil po levi strani, iz igre vrgel Roberta Pušaverja, nato pa z diagonalnim strelom premagal še Pridigarja.

V 53. minuti so vrata domačih ogrozili knapi, ko je Leon Črnčič sprožil s približno 15 metrov malce z desne strani, a zadel le zunanji del mreže.

V 76. minuti pa so domači še povečali prednost, potem ko je po protinapadu še drugič na tekmi zadel Tahiraj, ki se je odločil za udarec z roba kazenskega prostora.

Kidričani bodo v 6. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Murski Soboti, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Gorico.

V nedeljo bo na stadionu Stožice na sporedu prvi letošnji ligaški derbi med Mariborom in Olimpijo.

Prva Liga TS, 5. krog:

Celje - Triglav 1:3 (0:0)
Aluminij - Rudar 3:0 (1:0)

Nedelja, 19. avgusta:
16.00 Mura - Krško
18.15 Gorica - Domžale
20.30 Olimpija - Maribor

LESTVICA:
1. Maribor 4 3 1 0 15:2 10
2. Domžale 4 3 0 1 9:7 9
3. Aluminij 5 3 0 2 11:10 9
4. Mura 4 1 2 1 8:5 5
5. Olimpija 4 1 2 1 6:4 5
6. Gorica 4 1 2 1 5:8 5
7. Triglav 5 1 2 2 6:10 5
8. Rudar 5 1 1 3 5:14 4
9. Krško 4 0 3 1 2:4 3
10. Celje 5 0 3 2 7:10 3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.