Šport > Nogomet
832 ogledov

Tri žoge v domači mreži

nogomet Olimpija - Maribor
1/16
Saša Despot
Nogometaši Maribora so visoko premagali Olimpijo.

Vijoličasti so se z zmago s 3:0 na derbiju proti Olimpiji utrdili na prvem mestu lestvice. Pred najbližjima zasledovalcema imajo že štiri točke naskoka, pred Ljubljančani pa že visokih osem točk prednosti.

Branilci naslova so dvoboj v Stožicah sicer dobro odprli in prevladovali v uvodnih minutah, a nato prejeli zadetek v 26. minuti. Amir Dervišević je z dolgo podajo razparal domačo obrambo in našel vtekajočega Jana Mlakarja, ki je sicer želel žogo podati do Luke Zahovića, a se je pri tem okroglo usnje odbilo od domačega branilca Dina Štigleca in končalo v mreži.

Ljubljančani so poskušali izenačiti, ob močnem strelu Nika Kapuna se je izkazal Jasmin Handanović, izjemno priložnost za izenačenje pa je imel tik pred koncem polčasa Rok Kronaveter. Ta je izvajal enajstmetrovko zaradi prekrška nad Stefanom Savićem, vendar je Handanović izjemno ubranil njegov strel.

V začetku drugega polčasa je Olimpija hitro prišla do priložnosti, a je bil znova na mestu Handanović, ki je odbil žogo po strelu Savića. Nato pa je sledil nov šok za domače navijače. Dervišević je izvedel prosti strel z desne strani, žoga je v šestnajstercu poletela mimo številnih igralcev, ti so dovolj zmedli vratarja Aljaža Ivačiča, da ni dobro reagiral, in končala v dolgem kotu domačega gola.

V nadaljevanju se je igra preselila predvsem v sredino. Olimpija je sicer še prišla do priložnosti, da bi zmanjšala zaostanek, ko je v 55. minuti z roba kazenskega prostora streljal Matic Črnic, a se je znova izkazal Handanović. Maribor je v nadaljevanju predvsem s prodori Dina Hotića in podajami Derviševića nadziral potek tekme. 

Piko na i k zmagi Maribora je s strelom nekoliko zunaj kazenskega prostora v 70. minuti postavil Hotić.

"Zelo smo zadovoljni z visoko zmago v Ljubljani. Z izjemo prvih 15 minut smo odigrali odlično tekmo. Zadeli smo v pravih trenutkih, ubranili smo se v pravih trenutkih, zato smo uživali v tekmi. Na začetku je bil dogovor, da bomo pritiskali na njihovo zadnjo linijo, a to nam sprva ni uspelo. Kasneje, ko nam je uspelo rešiti ta problem, je bila naša igra bistveno boljša in nevarnejša, na koncu smo ne le ustvarili ravnotežje, temveč bili boljši od nasprotnika," je po tekmi dejal trener Maribora Darko Milanič.

"Rad bi čestital ekipi Maribora za zmago. Ne morem biti zadovoljen z rezultatom, saj je poraz z 0:3 doma precej boleč, a to je življenje, to je nogomet. A hkrati sem prepričan, da bomo to uspešno prebrodili in da bomo na koncu iz takšnih trenutkov izšli močnejši. Dobro smo začeli tekmo in do prvega prejetega gola smo imeli nadzor nad njo. Mislim, da bi si v prvem polčasu zaslužili doseči vsaj en gol. Zapravili smo tudi 11-metrovko. Morda bi se tekma lahko obrnila tudi drugače, če bi takrat zadeli. Kljub zaostanku osmih točk za Mariborom ni nič izgubljenega, prvenstvo je še dolgo in marsikaj se lahko še zgodi," pa je razmišljal prvi mož na ljubljanski klopi Aleksandar Linta.

Prva liga TS, 5. kolo:

Olimpija : Maribor  0:3 (0:1)
Mlakar 26., Dervišević 49., Hotić 70.

Mura : Krško  0:1 (0:0)
Da Silva 62.

Gorica : Domžale  1:0 (1:0)
Osuji 34.

Celje : Triglav  1:3 (0:0)
Vidmajer 81./11-m; Majcen 47., Afoakwa 60., E. Kryeziu 69.

Aluminij : Rudar  3:0 (1:0)
Tahiraj 27., 76., Rogina 51.

Lestvica:
1. Maribor  13
2. Aluminij  9
3. Domžale  9
4. Gorica 8
5. Krško  6
6. Mura  5
7. Olimpija  5
8. Triglav  5
9. Rudar  4
10. Celje  3

Komentarjev 1
  • Avatar kbm
    kbm 11:23 20.avgust 2018.

    Razbili so jih kot staro "kanto".

Sorodne novice