Šport > Nogomet
339 ogledov

V ligo narodov s futsalisti

danska nogometna reprezentanca Epa
Nekdanji evropski prvaki bodo zaigrali v 'spremenjeni' postavi.

Tik pred začetkom novoustanovljene evropske lige narodov je vroče predvsem v danski reprezentanci, ki zaradi spora z zvezo glede trženja in obveznosti igralcev zunaj igrišč prijateljske tekme s Slovaško in obračuna lige narodov z Walesom ne bo igrala v najboljši postavi. Nastopili naj bi kar nogometaši iz nižjih lig ter celo futsala.

Danska sicer po navedbah managerja zveze Kima Hallberga mora odigrati tekmi, saj bi ji v nasprotnem primeru grozila huda finančna kazen in bržčas tudi večletni suspenz. Danci, ki jih bo vodil tudi rezervni selektor, nekdanji reprezentant John Jensen, eden izmed članov izbrane vrste, ki je leta 1992 osvojila evropski naslov, so se v kaosu ob pripravah na omenjeni tekmi znašli, potem ko ni na vidiku novega dogovora med zvezo in reprezentanti.

danska Izredno stanje Šport Razpad nogometne velesile, Uefa grozi s hudimi sankcijami

Prejšnji dogovor se je iztekel po svetovnem prvenstvu v Rusiji, novega pa jim kljub številnim pogovorom še ni uspelo doseči. Zadnji neuspešni so bili konec tedna, danska televizija pa je poročala, da so novi načrtovani šele za prihodnji teden. Nekateri igralci so dejali, da bi se zadnje zahteve zveze "teple" s pogosto bogatimi individualnimi sponzorskimi pogodbami.

V torek je eden glavnih zvezdnikov Danske Christian Eriksen pojasnil, da so bili igralci pripravljeni igrati, če bi danska zveza podaljšala zdajšnjo pogodbo za en mesec in tako dala dovolj časa za nov dogovor.

Jensen se ni postavil na nobeno stran, dejal je le, da zelo spoštuje reprezentanco kot institucijo in da mora odigrati ti dve tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.