Šport > Nogomet
3873 ogledov

Dvoboj Anglije in Španije zasenčila grozljiva poškodba

Shaw
Nogometašem Anglije in Španije na londonskem Wembleyju je pripadla osrednja tekma tretjega dne prvega kroga lige narodov. Španci so se v ligi A v skupini 4 veselili zmage z 2:1, na drugi tekmi najvišje rangirane lige v skupini 2 pa se je Švica znesla nad Islandijo in slavila s kar 6:0

Anglijo je v vodstvo v 11. minuti popeljal Marcus Rashford, že dve minuti kasneje je za 1:1 poskrbel Saul Niguez. Pri prvem golu se je pod podajo podpisal Rodrigo, isti igralec pa je v 32. minuti zadel za 2:1.

Na začetku drugega polčasa je po trku z Danijem Carvajalom negibno obležal angleški branilec Luke Shaw. Po dolgi zdravniški oskrbi - utrpel je udarec v glavo - so ga odpeljali v bolnišnico, novic o njegovih poškodbah še ni.

Anglija je do konca tekme napadala, toda brez uspeha. Za razburjenje je poskrbel zgolj Danny Welbeck, katerega zadetek so sodniki razveljavili zaradi prekrška nad Davidom De Geo.

V drugi tekmi lige A je Švica s kar 6:0 odpravila Islandijo, ki je v drugem polčasu prejela štiri gole. Švicarski zvezdnik Xherdan Shaqiri, ki se je v zadnjem času znašel pod plazom kritik domače javnosti zaradi neposrečenega opravičila za albanskega orla, pri katerem se je ponorčeval iz Švicarjev, se je tokrat precej navijačem odkupil z lepim zadetkom s prostega strela za 0:3.

V ligi B (skupina 3) je Severna Irska igrala z BiH in pred domačimi gledalci klonila z 1:2.

V ligi C (skupina 2) je v prvi tekmi dneva Finska z 1:0 premagala Madžarsko, v drugi je Estonija z 0:1 izgubila proti Grčiji.

Beloruski nogometaši (skupina 2) so bili v ligi D boljši s 5:0 od San Marina, Luksemburg pa je s 4:0 nadigral Moldavijo. Luksemburg je tako prvič po letu 1972 zmagal z več kot zadetkom prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice