Šport > Nogomet
328 ogledov

Slab uvod Slovenije, debitant ustavil elf

Alphonse Ariola Alphonse Areola je odlično debitiral v vratih Francije.
Začetek lige narodov ni bil ravno navdušujoč.

Uefina liga narodov, ki je bila ustanovljena z namenom nadomestiti prijateljske tekme, se je v četrtek začela s precej nespektakularnimi uvodnimi tekmami. Slovenska nogometna reprezentanca je doživela neuspešno premiero, saj je pred domačimi gledalci v Stožicah z 1:2 (1:1) klonila proti Bolgariji.

Na tekmi brez golov sta se razšli reprezentanci Nemčije in Francije. Derbi si je ogledalo prek 70.000 gledalcev na razprodanem münchenskem stadionu Allianz Arena. Nemški nogometni analitiki so bili sicer enotni, da je domača vrsta prikazala bolj povezano predstavo, vsekakor pa bolj dinamično in zavzeto igro v primerjavi z bledimi nemškimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Svetovni prvaki Francozi, ki so zaigrali prvič po veliki zmagi nad Hrvaško v finalu mundiala, so skušali nemško obrambo presenetiti prek Antoina Griezmanna, a neuspešno, saj je bil kapetan nemške reprezentance Manuel Neuer na mestu. Reprezentančni krst je z odliko opravil francoski vratar Alphonse Areola, ki je vstopil namesto poškodovanega Huga Llorisa, ter je kot za stavo ustavljal poskuse Thomasa Müllerja, Marca Reusa, Matsa Hummelsa in Matthiasa Ginterja. Po odsotnosti v Rusiji je za elf znova zaigral Leroy Sane (Manchester City), ki pa v sedmih minutah, kolikor mu je nemški selektor Joachim Löw odredil minutaže v drugem polčasu, ni spremenil izida.

Benjamin Pavard Fair play? Šport Namerno stopil na vrat svetovnemu prvaku

"Mislim, da smo se dobro odrezali. Lahko bi svetovnim prvakom dali vsaj enega, če ne celo dva gola. Najbolj pomembno je bilo, da smo bili čvrsti v obrambi, kompaktni ter preprečevali, da bi nasprotnik prihajal do priložnosti iz protinapadov. Mislim, da je to dober temelj za naprej," je varovance pohvalil Löw, ki pa je hkrati dodal, da bi bilo naivno pričakovati, da bi kar tako na eni tekmi pozabili svetovno prvenstvo.

"Mi smo bili dobri nekaj časa, oni so bili dobri nekaj časa, na tekmi, na kateri ni bilo prav veliko pravih priložnosti za gol. Takšen rezultat je za nas zelo dober, čeprav smo seveda merili na zmago. Nemci so poleti veliko pretrpeli, zato se je videlo, da so bili na tej tekmi na posebni misiji in da so skušali dati vse od sebe," je dejal trener trikolorov Didier Deschamps.

Francozi bodo v nedeljo v skupini 1 lige A gostili Nizozemce, ki bodo tekmo z Nemci v okviru lige narodov odigrali 13. oktobra. V skupini 4 lige B je Wales s kar 4:1 premagal Irsko, zadetka sta dosegla tudi največja zvezdnika Gareth Bale in Aaron Ramsey, Ukrajina pa je bila v skupini 1 lige B z 2:1 v gosteh boljša od Češke. Odločitev je padla v 93. minuti, ko je v polno zadel 21-letni član Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko.

V slovenski skupini 3 lige C je Norveška z 2:0 odpravila Ciper, ki bo v nedeljo gostil izbrance slovenskega selektorja Tomaža Kavčiča, ki so bili v Ljubljani premalo zbrani za kaj več.

liga narodov Slovenija - Bolgarija Liga narodov Šport Slovenci daleč od pričakovanj

V skupini 1 lige D je Kazahstan izgubil proti Gruziji z 0:2, Latvija pa se je z Andora razšla z 0:0. V skupini 4 lige D je Armenija z 2:1 ugnala Liechtenstein, Gibraltar pa je klonil proti Makedoniji z 0:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.