Šport > Nogomet
591 ogledov

"Proti Realu živčnosti ni bilo več"

Jaka Bijol NZS/Twitter Jaka Bijol (drugi z leve) se veseli priložnosti v članski izbrani vrsti.
Slovenska nogometna reprezentanca se pripravlja na tekmi lige narodov proti Norveški in Cipru. Z rahlo zamudo se ji je v ponedeljek pridružil tudi Jaka Bijol, ki je po nekaj težavah s poškodbami dobil vabilo selektorja Tomaža Kavčiča.

Za Jako Bijolom je kratka, a bliskovito vzpenjajoča se kariera. Po začetkih v Dravogradu in Bravu je 19-letni Vuzeničan v minuli sezoni igral za velenjski Rudar, kjer ga je Marijan Pušnik takoj "vrgel v vodo", 190 centimetrov visoki defenzivni vezist pa je takoj splaval. Bil je stalni član začetne enajsterice Rudarja (30 nastopov, 3 goli), kar je vzbudilo zanimanje na vzhodu Evrope.

slovenska nogometna reprezentanca dres Josip Iličić Kritičen do kolegov Šport Iličić udaril po mizi: "Če bo tako, nima smisla, da sploh prihajamo"

Natančneje v Moskvi, kjer se je zanj ogrel takrat ruski podprvak CSKA in ga junija tudi odkupil za približno 400.000 evrov. Njegova tržna vrednost na Transfermarktu zdaj znaša 100.000 evrov več, a glede na to, da je tudi v Moskvi stalni član začetne enajsterice ter da ob dobrih igrah v ruskem prvenstvu nase opozarja tudi z igranjem v Ligi prvakov, kjer je nazadnje premagal branilca naslova madridski Real, bo ta hitro naraščala.

"Proti Plznu (zanj prva tekma v ligi prvakov; op. STA) sem imel malo težav z živčnostjo že dan pred tekmo. A tega že proti Realu ni bilo več," je na Brdu pri Kranju soočenje z najboljšim klubskim tekmovanjem na kratko orisal Bijol.

Vuzeničana, ki se dobro znajde v igri z glavo, prekinjanju akcij, pokazal pa je tudi že, da zna pogledati tudi proti tekmečevemu golu, zdaj čaka nov izziv. Po igranju za vse mlajše selekcije Slovenije je zdaj dobil povabilo še v člansko vrsto. "Upam, da bom čim prej spoznal način dela v članski reprezentanci, da se spoznam z vsemi soigralci, da počasi začnemo graditi ekipo, da ustvarimo pozitivno energijo. Mislim, da nam bo uspelo," je glede pričakovanj med člani dejal Bijol, za samo ligo narodov pa dodal: "V ligi narodov moramo tekmo po tekmo, nadgrajevati igro in seveda zmagati. Cilj pa so kvalifikacije za evropsko prvenstvo in uvrstitev nanj".

Bijol je sicer fizično močan igralec, močnejši v igri z desnico, a obvlada žogo tudi z drugo nogo. Prav ta moč mu v čvrsti ruski ligi še kako prav pride. "Meni ta liga ustreza. Res sem med fizično močnejšimi. Mogoče nisem tako hiter, ampak ruska liga mi leži," je še dejal nekdanji alpski smučar, ki je denimo še pred šestimi leti osvajal stopničke na mednarodnih tekmovanjih in pokalih med mlajšimi dečki.

Zdaj pa si bo ob odsotnosti poškodovanega Jasmina Kurtića in bolnega Kevina Kampla poskusil priigrati mesto v zvezni vrsti slovenske nogometne reprezentance v konkurenci Reneja Krhina, Lea Štulca, Amirja Derviševića in drugih.

liga narodov Slovenija - Bolgarija Zdravje Šport Kampl odpovedal prihod v reprezentanco
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice