Šport > Nogomet
1508 ogledov

"Za to se splača garati in odrekati"

Jaka Bijol CSKA Real Epa
Slovenski nogometaš Jaka Bijol je pri zmagi njegovega CSKA nad Real Madridom na torkovi tekmi Lige prvakov igral celih 90 minut, s predstavo je navdušil številne nogometne navdušence v domovini.

V pogovoru za EkipoSN je Jaka Bijol dejal, da čestitke iz domovine kar dežujejo, redkobeseden pa je bil o (ne)izboru v državno A-reprezentanco. 19-letnik je lani kljub svojim rosnim letom bil eden pomembnejših členov velenjskega Rudarja, poleti pa je iz velenjskega kluba prestopil v moskovski CSKA. Izboril si je mesto v začetni postavi in tako pri presenetljivi zmagi moskovskega kluba nad trikratnimi zaporednimi prvaki Lige prvakov (1:0) odigral vseh 90 minut. Pri tem pa je imel tudi vidno vlogo na igrišču, še posebej v fazi obrambe.

CSKA Moskva Liga prvakov Šport Jaka Bijol in CSKA Moskva šokirala Real Madrid

V pogovoru za Ekipo SN je priznal, da si ob prestopu v CSKA ni računal, da bo tako hitro prišel do pomembne vloge v zvezni vrste moskovskega velikana. "Vedel sem, da bom gotovo dobil nekaj priložnosti, a da bo tako ... Ne, nisem si predstavljal, da si bom zagotovil mesto v najboljši enajsterici, da bom nenehno v tekmovalnem ritmu in da bo tako še v Ligi prvakov ... Dejansko je vse super."

Takšen razplet ob začetku najelitnejšega evropskega tekmovanja je v pogovoru za EkipoSN označil za izpolnitev sanj. "Fantastično. Noro! Že to, da igraš pred več kot 70 tisoč gledalci, je nekaj izjemnega. Če je povrhu na nasprotni strani Real, še v toliko večji meri, če ga poleg tega še premagaš, pa je to nekaj, kar je težko opisati. Takšni trenutki so nepozabni, za njih se izplača garati in odrekati marsičemu."

Jan Oblak Atletico Brugge Liga prvakov Šport Slovenca do popolnega plena, Napoli šokiral Liverpool

Njegova vloga v moskovskem klub na največji evropski sceni je navdušila marsikaterega nogometnega navdušenca v Sloveniji. Kot je Bijol pojasnil za časnik, čestitke iz domovine kar dežujejo, tako da je bil celo prisiljen dati telefon na stran in se posvetiti bližnjim, ki so za tekmo proti Realu pripotovali v Moskvo.

Predstave na igrišču pa že sprožajo vprašanja o njegovi morebitni prihodnji vlogi v državni A-reprezentanci. Selektor Tomaž Kavčič ga za drugi krog cikla lige narodov, ki se začne prihodnji teden, sicer ni uvrstil, je pa še vedno v mladi reprezentance Slovenije. Čeprav si mladi Korošec želi igranja za najboljšo izbrano vrsto, si s tem, kdaj bo to tega prišlo, ne beli glave.

"Tega najraje ne bi komentiral ... Upam, da bo prišel tudi čas, ko se bom znašel na seznamu najboljše izbrane vrste. Igrati za A-reprezentanco je največja čast, ki te lahko doleti. Še naprej se bom trudil, da bi bil v klubu čim boljši, da bi bile moje igre na čim višji kakovostni ravni, in to je to. Vse ostalo ni v moji domeni," je še povedal za športni časnik.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.