Šport > Nogomet
1038 ogledov

Jaka Bijol in CSKA Moskva šokirala Real Madrid

CSKA Moskva
Nogometaši v Ligi prvakov so odigrali prve tekme drugega kroga. Za največje presenečenje je v skupini G poskrbel CSKA Slovenca Jake Bijola, ki je v Moskvi z 1:0 premagal branilca naslova, Real iz Madrida. Najvišjo zmago je v isti skupini zabeležila Roma, s 5:0 je ugnala Viktorio Plzen. Edin Džeko je za Romo dosegel tri gole.

V skupini E je Benfica Lizbona v gosteh s 3:2 premagala AEK Atene, Bayern München in Ajax Amsterdam pa sta se v Münchnu razšla z neodločenim izidom 1:1. V skupini F je Manchester City v gosteh z 2:1 premagal Hoffenheim, Šahtar Doneck pa je pri Olympique iz Lyona remiziral z 2:2. Juventus je v skupini H s 3:0 premagal Young Boys Bern, Manchester United pa se je z Valencio razšel brez golov.

Nikola Vlašić, posojen igralec Evertona, je CSKA v drugi minuti dvoboja po napaki Tonija Kroosa povedel v vodstvo, ki ga Moskovčani, za katere je celo tekmo odigral mladi slovenski reprezentant Jaka Bijol, niso več izpustili iz rok. Bijol je v drugem polčasu prejel rumeni karton. Na koncu tekme je zaradi zavlačevanja vratar Moskve Igor Akinfeejev najprej prejel rumeni karton, potem pa zaradi ugovarjanja še drugega, zato so domači tekmo zaključili z deseterico. Real Madrid je v Ligi prvakov proti ruskemu moštvu nazadnje izgubil oktobra 2001, ko je izgubil proti Lokomotivi Moskva. Madridčani gola niso dosegli že tretjo tekmo zaporedoma, kar se ni zgodilo od leta 2007.

Roma je doma visoko s 5:0 premagala Viktorio Plzen. Za Italijane, ki so imeli celo tekmo izrazito premoč, je v prvem polčasu obakrat zadel Edin Džeko, prvič na začetku tekme v tretji minuti, drugič pa proti koncu polčasa v 40. minuti. V 64. minuti je vodstvo za domače na 3:0 povišal Cengiz Under, na 4:0 v 73. minuti pa s svojim prvim golom v Ligi prvakov Justin Kluivert. Za končnih 5:0 je v sodnikovem dodatku s tretjim golom poskrbel Džeko.

V skupini E je Haris Seferović že v šesti minuti Benfico povedel v vodstvo, za povišanje vodstva je devet minut pozneje z glavo zadel Alex Grimaldo. Pozneje so tudi domači imeli priložnosti, a jih niso izkoristili. Ob koncu prvega polčasa pa so gostje iz Lizbone ostali brez branilca Rubena Diasa, ki je prejel še drugi rumeni karton. Je pa klub AEK Atene izkoristil igralca več in najprej v 53. minuti znižal zaostanek, deset minut pozneje pa izenačil rezultat na 2:2. Za domače je obakrat zadel Viktor Klonaridis. Benfici je na koncu kljub igralcu manj uspelo zmagati, v 74. minuti je za zmago zadel Alfa Semedo.

Bayern München je v derbiju skupine E gostil Ajax Amsterdam. Domači so po predložku Arjena Robbna in golu z glavo Matsa Hummelsa povedli že v četrti minuti, v 22. minuti pa je s strelom v levi spodnji kot izid izenačil Noussair Mazraoui. Izid prvega polčasa se v drugem ni spremenil.

Na tekmi skupine F med Hoffenheimom in Manchester Cityjem, ki jo je sodila slovenska četverica na čelu z Damirjem Skomino, so prvi povedli domači. V prvi minuti igre je Ishak Belfodil šokiral goste, a so sinje modri že po sedmih minutah z golom Sergija Aguera izenačili. Borbeni Nemci so se dobro branili in videti je bilo, da bodo za svojo predstavo nagrajeni s točko, potem pa je v Stefan Posch v 87. minuti naredil napako v obrambi in Davidu Silvu omogočil priložnost, ki jo je Španec znal izkoristiti. City je tako po porazu v prvem krogu proti Lyonu prišel do prve zmage v letošnji sezoni Lige prvakov.

Šahtar Doneck, ki je imel cel prvi polčas pobudo, imel je večjo posest žoge in več strelov v okvir vrat, je premoč kronal z golom Juniorja Moraesa ob koncu prvega polčasa. Moraes je zadel tudi v 55. minuti za povišanje vodsta na 2:0 in tako dosegel svoj tretji in četrti gol v evropskih tekmovanjih. Moussa Dembélé je zadel že v prvem nastopu v Ligi prvakov za Lyon. V 70. minuti je znižal zaostanek, le dve minuti zatem pa je izid na dve poravnal Leo Dubois s svojim prvim zadetkom v Ligi prvakov in tako poskrbel, da sta se moštvi razšli z neodločenim izidom.

V skupini H je Juventus, brez kaznovanega Cristiana Ronalda, prišel do pričakovane zmage nad Young Boys Bern, ki po dveh tekmah ostaja brez doseženega gola. Italijanski velikan, ki je zmagal tudi v uvodnem krogu Lige prvakov, je doma svojo premoč pokazal že v prvem polčasu, ko je Paulo Dybala zadel dvakrat, prvič že v deveti minuti. Gostje v prvem polčasu sploh niso prišli do strela v okvir vrat. Dybala je še tretjič zadel v 69. minuti, ko je postavil končni izid 3:0. Gostje iz Švice so tekmo končali le z deseterico, saj je Mohamed Aly Camara v razmaku štirih minut prejel dva rumena kartona in bil v 79. minuti primoran zapustiti igrišče.

Tekma med Manchester Unitedom in Valencio se je zaradi prometnega zamaška okoli stadiona Old Trafford začela s petminutno zamudo. Tudi drugemu moštvu iz Manchestra je danes sodila slovenska četverica, tej je poveljeval Slavko Vinčič. Dvoboj med Manchestrom in Valencio je bil v torkovem večeru edini, kjer gledalci kljub priložnostim na obeh straneh nisi videli nobenega zadetka.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.