Šport > Nogomet
1367 ogledov

Slovenski najstnik napada ranjeni Real

Jaka Bijol CSKA Moskva Jaka Bijol (desno) na treningu pred tekmo z Realom.
Pred mladim slovenskim nogometašem je odmevna tekma.

V torek in sredo se bo nadaljevala Liga prvakov. Na enem od osmih današnjih obračunov bo moskovski CSKA gostil Real Madrid, trikratnega zaporednega evropskega prvaka. Zna se zgoditi, da bo velemojstrom iz španske prestolnice načrte skušal prekrižati 19-letni Slovenec Jaka Bijol.

Jaka Bijol Liga prvakov Šport Devetnajstletni Slovenec z debijem med elito in osvojeno točko

Še lani vezist velenjskega Rudarja je letos poleti podpisal petletno pogodbo z moskovskim klubom in hitro dokazal svojo kakovost. Na uvodni tekmi skupinskega dela Lige prvakov je proti Viktorii v češkem Plzňu odigral celotno srečanje ob remiju 2:2, od prve do zadnje minute je nastopal tudi na zadnji prvenstveni tekmi, ko je CSKA v gosteh z 0:1 ugnal Orenburg.

Bijol večinoma igra v osrčju zvezne vrste, včasih ima tudi precej bolj ofenzivno vlogo. Tako bi se lahko zgodilo, če ga bo trener Viktor Gončarenko uvrstil v postavo, da bo neposredno meril moči proti takšnim velemojstrom kot sta Toni Kroos in Luka Modrić.

Real sezone ni začel najbolje. Na zadnjih dveh srečanjih v La Ligi je osvojil zgolj točko za poraz 3:0 v Sevilli in remi 0:0 z madridskim Atléticom. Za nameček bo "beli balet", ki je v zadnjih petih letih kar štirikrat osvojil elitno evropsko tekmovanje, v ruski prestolnici nastopil precej oslabljen.

Jan Oblak Video Šport Oblak s fantastično reakcijo užalostil veliki Real

Že na zadnji prvenstveni tekmi sta zaradi poškodbe oziroma bolezni manjkala Marcelo in Isco, pretekli konec tedna pa se je poškodoval še Gareth Bale. Poleg tega je strateg Reala Julen Lopetegui v Madridu pustil še kapetana Sergia Ramosa in kot razlog navedel utrujenost. "Samo za to gre, preprosto upravljanje z igralnim časom," je glede Ramosa dejal trener.

Obračun med Moskovčani in Madridčani se bo začel ob 21. uri. Atlético z Janom Oblakom in milanski Inter s Samirjem Handanovićem bosta igrala v sredo.

Jaka Bijol CSKA Moskva | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.