Šport > Nogomet
1124 ogledov

Pique "zaplesal" kot Shakira ter poklonil zmago, Sevilla ponižala Real

Gerard Pique
Leganes je proti Barceloni prišel do prve letošnje zmage, medtem ko je Sevilla ponižala Real Madrid, ki je doživel prvi letošnji poraz.

Vse je izgledalo, da bo Leganes znova lahek plen za Barcelono, ki je brez težav dobila zadnje štiri medsebojne tekme s klubom iz osrednje Španije. Toda to je bil račun brez krčmarja.

Tekmo si bo zagotovo najbolje zapomnil branilec Barcelone Gerard Pique, ki je domačinu poklonil drugi gol ter vse tri točke. Pique je s tem zgolj nadaljeval svojo serijo napak, ki so postale prava stalnica katalonskega branilca.

Domačini so se že od samega začetka odločno postavili na igrišču ter pokazali favoriziranem katalonskem velikanu, da ne bodo zlahka vrgli puške v koruzo. Toda vseeno niso dolgo zdržali pod pritiskom Blaugrane.

Lionel Messi je v 12. minuti podal žogo do Philippea Coutinha, ki si jo je dvignil ter z izjemno natančnostjo premagal vratarja Leganesa. Vse je izgledalo, da bo Leganes znova zlahka potonil, a vztrajni domačini se niso predali, temveč so zgolj čakali na napake nasprotnika. In jih tudi dočakali.

Barcelona | Avtor: Profimedia Profimedia

Barcelona je pravi mrk doživela na začetku drugega dela, ko jim je Leganes v razmaku dveh minut dvakrat zatresel mrežo. Najprej je v 52. minuti zadel Nabil El Zhar, ki je po podaji Jonathana Silve z glavo zadel iz neposredne bližine. Že čez dve minuti pa se je po podaji Piqueja rezultat znova spremenil. A kaj ko je Pique asistiral napačnemu igralcu.

Branilec Barcelone je namreč tekel proti vrataju Marcu Andreu ter Stegenu, a namesto da bi mirno vse skupaj odigral, je nerazumljivo žogo kot na pladnju serviral Oscarju, ki je izkoristil ta poklon. Koristniki socialnih omrežij so se ob napaki Piqueja začeli šaliti, da zdaj že na igrišču pleše kot njegova Shakira.

Blaugrana je nato do konca tekme silovito napadala, a je izjemni vratar Ivan Cuellar odlično opravil svoje delo. Barcelona je tako doživela že drugi spodrsljaj zapored, saj so že v prejšnjem kolu odigrali zgolj 2:2 z Girono.

 

Sevilla doma ponižala Real

 

Po nepričakovanih porazih Bracelone in Athlethic Bilbaa (izgubili proti Villarrealu 3:0) je tako do večernih ur Real Madrid ostajal še edina nepremagana ekipa v Primeri. A tudi on je nato v 6. kolu lige doživel svoj prvi poraz. In to kakšen! Sevilla jih je na svojem Sanchez Pizjuanu razmontirala s 3:0.

Real Madrid svojega nasprotnika ni podcenjeval in je tekmo začel v zelo močni postavi, a jim tudi to ni pomagalo proti razigrani Sevilli, ki je v prvih 21 minutah praktično odnesla Kraljevski klub z igrišča in vodila že z 2:0. Ne le da je Real po zgolj dvajsetih minutah igre zaostajal že za dva zadetka, pač pa v tem času praktično ni prečkal sredine igrišča, kaj šele da bi ustrelili proti vratom Seville, ki je medtem poizkusila že sedemkrat.

Real Madrid | Avtor: Profimedia Profimedia

Za junaka tekme se je izkazal Portugalec Andre Silva, ki je v štirih minutah zabil dva zadetka, prvega v 17. in drugega v 21. minuti. Talentirani napadalec se je očitno prebudil po katastrofalni sezoni v dresu Milana.

Ponižanje Galaktikov v prvem polčasu je v 39. minuti dokončal Wissam Ben Yedder, ki je zadel za končnih 3:0. Vse skupaj pa bi lahko bilo še hujše, saj je le nekaj minut pred tem Ever Banega zadel prečko.

Real Madrid se je v drugem polčasu trudil popraviti vtis, a so bili pri tem neuspešni. V 54. minuti je sicer zadel najboljši nogometaš na svetu, Luka Modrić, a se je za zadetek v polno ponovno izkazal VAR, ki je Hrvatov gol zaradi prepovedanega položaja razveljavil.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice