Šport > Nogomet
1479 ogledov

Toliko jih ni dobil še nihče

Sergio Ramos Real AS Roma
Branilec aktualnih evropskih prvakov se niti v sredo zvečer ni izneveril svojemu slovesu.

Branilec Real Madrida Sergio Ramos je na sredini tekmi nogometne Lige prvakov postavil nov rekord - s prejetim rumenim kartonom v 23. minuti tekme proti AS Romi, ki jo je njegov klub na koncu dobil (3:0), je postal igralec, ki je doslej največkrat prejel opomin v tem evropskem tekmovanju.

Cristiano Ronaldo Odločitev Šport Ronaldo zaradi tega prejel rdeči karton in v solzah odšel z igrišča

Šlo je za Ramosov 37. rumeni karton v Ligi prvakov, s tem pa je na prvem mestu prehitel nekdanjega vezista Manchester Uniteda Paul Scholesa s 36 opomini, je prek Twitterja sporočila agencija za športno statistiko Gracenote.

Medtem ameriški ESPN poroča, da dvaintridesetletnemu Špancu pripada še en neslavni rekord v Ligi prvakov - za največ prejetih rumenih kartonov v eni sezoni. V sezonah 2010/11 in 2012/13 jih je tako prejel po pet. Scholes, ki je sicer veljal za precej nerodnega v startih na nasprotnika, jih ni nikoli prejel več kot štiri v eni sezoni Lige prvakov.

Sicer pa je branilec kraljevega kluba v španski La Ligi že od letošnjega februarja - takrat je prejel svoj 163. rumeni karton - absolutni rekorder po številu prejetih opominov.

Jaka Bijol Liga prvakov Šport Devetnajstletni Slovenec z debijem med elito in osvojeno točko
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.