Šport
377 ogledov

Že v prvi tekmi evropske sezone dramatičen zaključek

Celje PL twitter RK Celje Piv. Laško
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v prvem krogu lige prvakov doma izgubili proti danskemu Skjernu s 26:27 (13:12).

Uvodna tekma v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini se ni razpletla po željah slovenskih prvakov. V Zlatorogu so jim rokometno mero vzeli tekmeci iz danskega Skjerna, naslednjo tekmo v elitni skupini B pa bodo igrali čez natančno teden dni, ko bodo gostovali pri francoskem velikanu PSG, ki je v uvodnem krogu slavil v ukrajinskem Zaporožju.

V celjskem rokometnem hramu se je navkljub zgodnjemu terminu tekme zbralo dokaj lepo število gledalcev, malo manj kot 3000 rokometnih navdušencev pa je bilo od prve minute priča razburljivemu in izenačenemu boju. Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so začeli dokaj medlo, po uvodnem zaostanku z 0:2 pa vendarle ujeli pravi ritem in v šesti minuti tekmo postavili v uvodno izhodišče (2:2). Prvo vodstvo so si proti danski ekipi - zanjo igrata tudi nekdanja velika zvezdnika nemške bundeslige Anders Eggert in Bjarte Myrhol, od letošnjega poletja pa tudi občasni slovenski reprezentant Jan Grebenc - so si priigrali v deveti minuti, ko je Gal Marguč po bliskovitem nasprotnem napadu zadel za 4:3.

Tamše, ki je pred tekmo v superlativih govoril o Skjernu, je veliko menjal in iskal "idealno postavo", v prvem polčasu so na klopi obsedeli le Domen Makuc, Kristijan Horžen in Jan Jurečič, njegovi varovanci pa so igrali po sistemu toplo-hladno. A najbolj pomembno je, da so se navkljub nekajkratnemu zaostanku dveh golov (7:9, 8:10 in 9:11) vrnili, v 29. minuti pa po golu Davida Razgorja s sedemmetrovke - pred tem sta Rok Ovniček in Marguč zapravila dva kazenska strela - povedli z 12:11.

Celjani so drugo polovico tekme začeli z minimalnim vodstvom (13:12), v Zlatorogu pa se je nadaljeval ogorčen in neusmiljen boj za vsako žogo. V tem "gladiatorskem obračunu" so Celjani pokazali svojo največjo odliko, s srčno predstavo so si v 39. minuti prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (18:15). A lepa zaloga v zadetkih ni bila nobena garancija za zmago, nepopustljivi Danci so jim le trideset sekund kasneje spet zadihali za ovratnik (18:17), v 42. minuti pa jih povsem ujeli (18:18).

Po Tamšetovi minuta odmora in nekaterih njegovih spremembah na taktičnem in kadrovskem področju - med drugim je vstopil organizator igre Makuc - so Celjani znova nekoliko lažje zadihali (20:18), a tekmeci iz Hamletove dežele so jim "sledili kot senca" in jih dokaj hitro rezultatsko ujeli, v 50. minuti pa jim znova ušli (21:22).

A zadrege celjskih rokometašev kar ni bilo konec, v napadu so zapravljali žoge kot po tekočem traku, obramba pa je bila izjemno porozna. Vse to so Danci s pridom izkoristili in jim v 54. minuti prvič na dvoboju ušli na tri gole (21:24). Domači rokometaši so v izdihljajih tekme skušali tekmo postaviti na glavo, a se jim namera ni posrečila, na koncu so Danci osvojili Zlatorog.

Celjani so ob porazu za zadetek sicer zapravili kar štiri strele s sedmih metrov.

Izjavi po tekmi:

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Igralo se je v valovih. Večji del prvega polčasa je imel rezultatsko pobudo Skjern, v končnici prvega dela pa smo mi zavladali na igrišču. V začetku drugega dela tekme smo si dvakrat priigrali tri gole prednosti, a nato z nespametnimi potezami zapravili to lepo prednost. V prelomnih trenutkih tekme smo naredili preveč tehničnih napak in zgrešili preveč čistih strelov, Skjern pa je vse to izkoristil in zmagal."

Jan Grebenc, igralec Skjerna: "Lepo se je vrniti v domovino. V našem klubu smo se zavedali, da nas čaka izjemno težka tekma, sploh v Celju, kjer nobeni ekipi ni lahko. Na koncu smo mogoče imeli tudi nekaj več športne sreče, a na celjsko ekipo smo se tudi dobro pripravili, najboljšo predstavo pa prikazali prav v prelomnih trenutkih dvoboja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice