Šport
256 ogledov

Novomeščani šokirali Celje Pivovarno Laško

Celje Pivovarna Laško Reševalni pas/Twitter
Rokometaši Krke so letošnji zmagovalci slovenskega Superpokala, potem ko so na današnji tekmi v Novem mestu premagali Celje Pivovarno Laško s 23:22 (11:12).

Prvo dejanje v rokometni sezoni 2018/19 se je po "dramatičnem scenariju" razpletlo po okusu Novomeščanov, ki so z odlično končnico na kolena položili zvezdniške tekmece iz Celja in prvič v zgodovini kluba osvojili slovenski Superpokal.

Prestižna tekma je bila v prvem polčasu povsem izenačena. Izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta so si v v začetku dvajsete minute resda priigrali tri gole prednosti (9:6), po novomeški minuti odmora pa so jih gostitelji v 24. minuti ujeli in izenačili na 9:9.

V začetku drugega polčasa so si bojeviti in za dvoboj pred domačimi gledalci - tekma v Marofu je bila napolnjena do zadnjega kotička - izjemno motivirani Novomeščani v 37. minuti priigrali dva gola prednosti (15:13), nato pa so Celjani aktivirali vse svoje sile. V 41. minuti so izenačili na 15:15, sedem minut kasneje po dolgem času znova povedli z 18:17, a njihovi tekmeci iz dolenjske prestolnice niso vrgli puške v koruzo.

V končnici tekme so zaigrali naravnost sijajno in z golom Jake Jakšeta v 57. minuti znova povedli z 20:19, v samem finišu pa so zaigrali zbrano in preudarno, po golu Kristijana Pršine za vodstvo z 22:20 v zadnji minuti pa je bilo jasno, da bodo tudi slavili.

V novomeški ekipi sta bila najbolj učinkovita Jernej Papež z osmimi in Jaka Jakše s šestimi goli, v celjski pa Josip Šarac s štirimi zadetki.

Rokomet 2017/18 Šport Pred Superpokalom izbrana najboljša iz minule sezone

Pred superpokalno tekmo je Združenje lige NLB v prostorih Kulturnega centra Janeza Trdine v Novem mestu sklicalo sejo, na kateri so izbirali novega predsednika, potem ko je potekel dvoletni mandat Koprčanu Vianeju Višnjevcu. Pri izbiri novega predsednika se je malce zapletlo, saj je šest klubov glasovalo za predstavnika Celja Pivovarne Laško Sebastjana Gergeto (Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Koper 2013, Dol TKI Hrastnik, Maribor Branik in Urbanscape Loka), šest pa za predstavnika Trima iz Trebnjega Dušana Šiška (Sviš Ivančna Gorica, Trimo Trebnje, Dobova, Krka, Jeruzalem Ormož in Riko Ribnica). Odločitev o novem predsedniku bo zavoljo neodločenega izida na današnjem glasovanju padla na naslednji seji Združenja lige NLB, ki bo predvidoma čez 14 dni v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.