Šport > Nogomet
1371 ogledov

Messi prvič spregovoril o prestopu Ronalda

Messi
Odhod Cristiana Ronalda iz vrst madridskega Reala je presenetil tudi zvezdnika Barcelone.

Prestop portugalskega zvezdnika Cristiana Ronalda iz Real Madrida v Juventus je vsekakor ena najzanimivejših tem letošnjega poletja. Gre za prestop, kakršnega že dolgo ni bilo. Toda mnogi ljubitelji nogometa nad njim niso nič kaj navdušeni, saj ne bodo več mogli spremljati spektakularnih "El Clasicov", v katerem bi si nasproti stala najboljša nogometaša na svetu - Lionel Messi ter Cristiano Ronaldo.

Zvezdnik Barcelone pa do danes, ko je končno dal izjavo za španske medije, še ni spregovoril o odhodu Portugalca v Serie A. Tokrat pa je Messi opravil intervju za Radio Catalunya, v katerem je bila glavna tema prav Ronaldo in njegov prestop.

"Real Madrid je ena najboljših ekip na svetu, imajo odlične igralce, toda očitno je, da pogrešajo Cristiana Ronalda. Real je brez njega slabši, Juventus pa je postal eden glavnih favoritov za osvojitev Lige prvakov," je začel Messi ter nadaljeval: "Cristianov odhod me je zelo presenetil, nikoli si nisem predstavljal, da bo odšel iz Madrida ter podpisal za Juventus. Hoteli so mnogi klubi, presenetil me je z izbiro, toda odšel je v zelo dober klub."

Messi je priložnost tudi izrabil, da je poudaril svojo zvestobo Barceloni: "Tukaj imam vse. Prišel sem s 13 leti in preživel skoraj celo življenje tu. Sem v najboljšem klubu na svetu ter enem najlepših mest. Nimam potrebe iti kam drugam."

Pogovor pa je zaključil tako, da je ocenil Barcelonine okrepitve pred letošnjo sezono: "Igralci, ki so prišli, so zelo dobri. Arthurja nisem poznal, toda spominja me na Xavia. Siguren je z žogo, stil igre je podoben tistemu iz La Masie. Igra s kratkimi podajami, ne izgublja po nepotrebnem žoge, hitro se je ujel z dinamiko naše igre. Barcelonini navijači obožujejo igralce, ki obvladajo žogo. Mi se branimo z žogo v naših nogah, tako da so nam potrebni igralci, kot Arturo Vidal. On je tip človeka, ki obvlada vse, in z nogo in s telesno močjo, ki jo poseduje."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice