Šport > Nogomet
3448 ogledov

"Ronaldo ni CR7, ampak CR5,5"

cristiano ronaldo Epa
Cristiano Ronaldo pod vse večjim pritiskom.

Nogometni superzvezdnik Cristiano Ronaldo se tudi v tretjem nastopu v dresu italijanskega prvaka ni vpisal med strelce in še vedno čaka na prvi zadetek po 100-milijonskem prestopu k Juventusu.

Stara dama, ki je osvojila zadnjih sedem zaporednih ligaških naslovov, je v novo sezono Serie A krenila s tremi zmagami in z devetimi točkami zaseda vrh ligaške razpredelnice.

Juventus je v soboto gostoval pri Parmi in slavil z zidom 2:1. Gola za goste sta dosegla Mario Mandžukić in Blaise Matuidi. Ronaldo tudi tokrat ni našel mreže domačega vratarja in se zdaj ponaša z najslabšim izkupičkom med vsemi nogometaši v petih najmočnejših evropskih ligah.

Nekdanji napadalec madridskega Reala je doslej sprožil 23 strelov, a gola ni dosegel.

Ronaldova suša počasi načenje potrpljenje italijanskih medijev, ki že kažejo s prstom. "Ronaldo bo moral počakati. 270 minut ni bilo dovolj, njegov doprinos pa željno pričakujejo soigralci, vodstvo in navijači. Za zdaj njegovo iskanje forme ni imelo velikih posledic za ekipo. Glede na prikazano, Ronaldo ni CR7, ampak CR5,5," piše časnik Corriere dello Sport.

Novinar si je privoščil besedno igro na Ronaldovo blagovno znamko CR7 in številko njegovega dresa (7) zamenjal z oceno, ki jo je nogometaš dobil na tekmi s Parmo (5,5). Številka se nanaša na fanazijsko nogometno igro Fantacalcio, v kateri je ocena 5,5 namenjena igralcem z zelo malo ali praktično nobenim vplivom na razplet srečanja.

Cristiano Junior Video Šport Ronaldov sin debitiral s štirimi zadetki

O strelski suši prvega zvezdnika je po zmagi nad Parmo spregovoril tudi trener Juventusa Massimiliano Allegri. "Moštva v Serie A so zelo čvrsta v obrambi. Ne trdim, da je Serie A boljša od drugih evropskih lig. Vsi podcenjujejo Serie A, a dejstvo je, da je v Italiji zelo težko doseči 40 golov na sezono. Enkrat je to uspelo Gonzalu Higuaínu in to je bil res izjemen dosežek. Prvi strelec v Italiji doseže 26 ali 27 golov. Najboljši strelci prav tako običajno ne osvojijo naslova v Italiji, zato je morda tako še bolje," je povedal Allegri.

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice