Šport > Nogomet
1348 ogledov

Realove številke strmoglavile, Juventusove v višave

cristiano ronaldo Epa
Debitantski nastop portugalskega superzvezdnika je bil deležen ogromne pozornosti.

Cristiano Ronaldo je preteklo soboto odigral prvo tekmo v dresu Juventusa, njegov nastop pa je pred televizijske zaslone privabil ogromno število gledalcev.

Po poročanju Gazzette dello Sport si je debi aktualnega dobitnika zlate žoge na programu Sky Italia ogledalo kar 2,3 milijona gledalcev oziroma 11,9 odstotka ljudi pred televizijskimi sprejemniki, kar je četrta največja gledanost v zgodovini programa.

Več gledalcev so v Italiji privabili samo derbija Derby d'Italia med Juventusom in Interjem leta 2013 oziroma 2016 ter Romino gostovanje v Torinu leta 2015.

V primerjavi z lansko uvodno tekmo sezone Serie A med Juventusom in Cagliarjem so na Apeninskem polotoku zabeležili kar 65-odstotno povečanje gledanosti.

Ronaldo je v dresu stare dame debitiral ob zmagi s 3:2 proti Chievu. Varovanci Massimiliana Allegrija so si tri točke zagotovili šele globoko v sodnikovem podaljšku, portugalski napadalec pa je pred tem poškodoval vratarja Stefana Sorrentina.

stefano sorentino Dramatičen debi Šport Ronaldo nokavtiral vratarja, ki ga je spravljal v obup

Juventus je z nakupom Ronalda poskrbel za popestritev dogajanja na družbenih omrežjih, kjer se je povečajo število sledilcev in objav, posledice prestopa pa čutijo tudi pri Real Madridu, kjer si je uvodno tekmo La Lige na Santiago Bernabéuu ogledalo le 48.466 gledalcev, kar je najmanjši obisk po 24. maju leta 2009, ko se je na stadionu zbralo 44.270 navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice