Šport > Nogomet
10663 ogledov

Ronaldo nokavtiral vratarja, ki ga je spravljal v obup

stefano sorentino Epa
Portugalec se ob debitantskem nastopu v Serie A ni vpisal med strelce.

Najbolj priljubljen športnik na svetu Cristiano Ronaldo je odigral prvo ligaško tekme v dresu Juventusa. Stara dama je ob pomoči 100-milijonske okrepitve prišla do težko prigarane zmage proti Chievu, pri katerem je Valter Birsa celotno tekmo preseedel na klopi.

Ronaldo se na srečanju ni vpisal med strelce, čeprav je večkrat ogrozil vrata nadvse razpoloženega italijanskega veterana Stefana Sorrentina. Aktualni prvaki Serie A, ki so po slabi uri zaostajali celo z 1:2, je na koncu odrešil avtogol nasprotne ekipe in zmagoviti zadetek v tretji minuti sodnikovega podaljška.

Juventus je povedel že v tretji minuti z golom Ronaldovega nekdanjega soigralca pri Real Madridu Samija Khedire. V 38. minuti je za izenačenje poskrbel Mariusz Stepinski, kmalu po začetku drugega polčasa pa je Chievo z bele točke v vodstvo popeljal Emanuele Giaccherini.

Branilcem naslova je v 76. minuti z avtogolom na pomoč priskočil Mattia Bani, za popolno preobrat pa je v 93. minuti poskrbel rezervist Federico Bernardeschi, ki je na zelenici zamenjal Juana Cuadrada.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Prava drama se je na igrišču odvila v 86. minuti, ko je z glavo za izenačenje poskrbel Mario Mandžukić. Pregled z videotehnologijo je potrdil, da je žoga prečkala golovo črto, a je sodnik zadetek razveljal zaradi Ronaldovega prekrška nad Sorrentinom. Vratar Chieva je zaradi posledic trka s portugalskim napadalcem obležal na zelenici, v vratih pa ga je za zadnjih nekaj minut zamenjal Andrea Seculin.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice