Šport > Nogomet
1746 ogledov

Bitka Ronaldovega bivšega in sedanjega kluba dala njegovega naslednika?

Real Madrid Juventus ICC Epa
V okviru Mednarodnega pokala prvakov sta se udarila Real Madrid in Juventus.

V zadnjih letih sta se španski in italijanski velikan pogosto srečevala v Ligi prvakov. Leta 2015 je Juventus izločil Madridčane v polfinalu, v zadnjih dveh sezonah pa je bil uspešnejši Real Madrid, ki je Torinčane lani premagal v velikem finalu, letos pa v četrtfinalu.

Letošnje poletje je prineslo še prestop Cristiana Ronalda iz Španije v Italijo, tako da je pripravljalni obračun, odigran v ZDA v noči na nedeljo po srednjeevropskem času, dobil še dodatno draž. Obe ekipi sta se predstavili brez nekaterih zvezdnikov, najbolj opazna je bila prav odsotnost Ronalda, ki se ni pomeril proti svojim donedavnim soigralcem.

cristiano ronaldo Glavni razlog Šport Legenda Reala razkriva, zakaj je Ronaldo moral oditi

Srečanje je bolje odprl Juve in v 12. minuti povedel po avtogolu Danija Carvajala. Že v prvem polčasu je s prekrasnim strelom izenačil Gareth Bale, na začetku nadaljevanja je Madridčane do zmage z dvema zadetkoma popeljal Marco Asensio.

Poleg Bala in Asensia, ki jima po Ronaldovem odhodu številni napovedujejo odlično sezono, v kateri bosta lahko pokazala vse svoje sposobnosti, se je zelo izkazal tudi komaj 18-letni Brazilec Vinícius Júnior. V tretjem tisočletju rojeni krilni napadalec je demonstriral svoje znanje, podelil asistenco za drugi gol in nasploh teroriziral obrambo Juventusa. Navijači Reala so bili lahko zelo zadovoljni z njegovo predstavo. 

Júnior, Bale in Asensio bodo v novi sezoni, ob Karimu Benzemaju, nedvomno nosili glavno napadalno breme. Vsi trije bodo skušali nadomestiti Ronaldove zadetke, kdo bo postal njegov naslednik, pa bomo videli po prvih uradnih obračunih v letošnjem tekmovalnem obdobju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.