Šport > Nogomet
935 ogledov

Napoli želel, da bi se Ronaldo plačal sam

sprejem Ronaldo Epa
Predsednik Napolija je podal svoje mnenje o prestopu stoletja.

Aurelio De Laurentiis, predsednik drugouvrščene ekipe v lanski sezoni Serie A, je razkril svoje pomisleke glede prestopa Cristiana Ronalda, ki se je za 100 milijonov evrov preselil k Juventusu.

massimiliano allegri Evforija Šport Allegri v skrbeh zaradi Ronalda

"Cristiano se je postaral," je portugalskega napadalca zbodel De Laurentiis. "Če želiš v klubu ohraniti pravo ravnotežje, potem je zelo nevarno, če za enega igralca zapraviš toliko denarja. In to za igralca, ki se približuje koncu kariere. Njegova plača (30 milijonov evrov, op. a.) je povsem nesorazmerna z razmerami v Juventusu. Sprašujem se, če ni bila to bolj poslovna kot športna odločitev. Če izplačuješ tako nore zneske, se ti bo slej ko prej maščevalo."

Kljub pomislekom glede Ronaldovih fizičnih sposobnosti, pa De Laurentiis priznava, da je Juventus sprejel dobro poslovno odločitev. "Kar zadeva medijsko publiciteto, je Juventus zadel v polno. Prav tako mu je uspelo prikriti nezadovoljstvo med navijači. Če po sedmih zaporednih naslovih državnega prvaka v klub ne pripelješ zveneče okrepitve, je navijače in pokrovitelje težko navdušiti. Kaj jim lahko obljubiš? Priznam, da je bil podpis s Cristianom dobra ideja," je dejal.

aurelio de laurentiis | Avtor: Epa Epa

Razkril je še, da se je pred Ronaldovim odgovorom z Juventusom pogovarjal z nogometaševim agentom Jorgejem Mendesom. "Ronaldo ima zelo dobrega agenta. Tako ko je postalo jasno, da ga bo Real prodal, me je Mendes poklical in vprašal, če me zanima dogovor. Obljubil mi je, da bom z Ronaldom obogatel. Predstavil sem mu svojo ponudbo. Od prvih 250 milijonov, ki jih bo Napoli zaslužil s Cristianom, jih bom 100 namenil za igralca. Tako bi se Ronaldo plačal sam. Nato je v igro vstopil Juventus in začele so padati ponudbe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice