Šport > Nogomet
3338 ogledov

Razlog, zakaj je Ronaldo izbral Juventus

Cristiano Ronaldo Twitter Juventus
Zaradi tega je Cristiano Ronaldo izbral Juventus.

Ne nov nogometni motiv ne spor s predsednikom Reala Madrida razlog za odhod Cristiana Ronalda iz španskega velika naj bi bil izključno finančni. In to predsedniku španske nogometne lige Javierju Tebasu ni niti najmanj všeč. Ga pa razume.

Cristiano Ronaldo Na dopustu Šport Tako napitnino je v Grčiji pustil CR7

"Davki so ključni razlog za Ronaldovo odločitev za Juventus," je za španski časopis AS povedaj Tebas. "V Španiji je moral od plače odvajati 50 odstotkov davkov. Če moram v Španiji plačati 50 odstotkov, v Italiji pa 20%, kam bom torej šel? Ronaldo je izbral ekonomsko bolj ugodno državo. Zato je izbral Juventus."

Njegova bruto plača bo znašala 40 milijonov evrov letno. Na leto bo torej po plačilu davkov dobil več kot 30 milijonov.

Italijanski prvoligaši naj bi to poletje zapravili rekordnih 830 milijonov evrov.

V Španiji je zaradi utaje davkov Ronaldo že imel težave. Grozila mu je celo zaporna kazen. Na koncu se je pogodil in plačal milijon evrov kazni. Kaplja v morje od tega kar bo zdaj zaslužil v davčno bolj prijazni Italiji.

Cristiano Ronaldo Ronaldo Šport Sprejem in predstavitev nove Juventusove sedmice

Zanimivo, da športnik, ki je v karieri zaslužil že na desetine milijonov še naprej na prvo mesto postavlja zaslužek in ne športni motiv.

Komentarjev 2
  • Snežinko 10:04 21.julij 2018.

    "Športni motiv" ??? Saj se hecaš, kajne, P.M.? Športni motiv je samo fraza, ki se uporablja v nekaterih intervjujih, pogovorih itd. Kruta resnica pa je, da je "denar sveta vladar" in vsak dela za DENAR in ničesar drugega.

  • Elizabeth_Skirving 08:51 21.julij 2018.

    Vsak mesec lahko vsakdo zasluži 25000-35000 evrov. Prejel sem zadnjega meseca 33625 evrov iz tega dela. To je enostavno in preprosto delo. Zdi se neverjetno, vendar ne boste odpustili sami, če ga ne boste preverili. Več o temm preberite tukaj... ...prikaži več ......➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com