Šport > Nogomet
14550 ogledov

Legenda Reala razkriva, zakaj je Ronaldo moral oditi

cristiano ronaldo
1/6
Epa
Nekdanji športni direktor Real Madrida razkriva, zakaj je Cristiano Ronaldo pobral šila in kopita.

Prestop Cristiana Ronalda iz Real Madrida v Juventus je postal ena najodmevnejših zgodb letošnjega poletnega prestopnega roka. Italijanski prvak je za napadalca odštel 100 milijonov evrov, skupna vrednost prestopa je še 12 milijonov več, Ronaldo pa bo v Torinu zaslužil kar 30 milijonov evrov na sezono.

Cristiano Ronaldo Davki Šport Razlog, zakaj je Ronaldo izbral Juventus

Razlogov za napadalčev odhod z kluba, kateremu se je pridružil leta 2009 in v slabem desetletju spisal eno najuspešenjših športnih zgodb v nogometni zgodovini, je kar nekaj.

V ospredju je prav gotovo denar - tako tisti, ki ga Ronaldo dolguje španski davkariji, kot tisti, ki so ga od vodstva kluba želeli izsiliti njegovi agenti. Portugalec si je namreč želel izpogajati zajetno povišico, s katero bi se bolj približal Lionelu Messiju in Neymarju, a je v klubu naletel na gluha ušesa.

Med možnimi razlogi je tudi njegova starost, saj bo prihodnje leto dopolnil 34 let in poraja se vprašanje, kako dolgo bo še lahko igral na tako visokem nivoju. Izvidi zdravniškega pregleda v Torinu so sicer pokazali, da ima Ronaldo fizične kapacitete 20-letnega nogometaša, kar Juventusu daje vero v smiselnost zajetne investicije.

cristiano ronaldo Kako je to mogoče? Šport Ronaldovi izvidi šokirali zdravnike

Ronalda je lahko iz Madrida "pregnalo" tudi dejstvo, da je z Realom osvojil vse, kar se osvojti da, zato si je zaželel novega izziva. Obenem ne gre zanemariti vpliva gorečih navijačev kluba, ki jih je bilo včasih nemogoče zadovoljiti. Čeprav je bil Portugalec pravi stroj za doseganje zadetkov, se je v devetih letih na Santiago Bernabéuu naposlušal žvižgov Realovih podpornikov.

Po mnenju nekdanjega zvezdnika kluba Predraga Mijatovića, ki je za Real igral od leta 1996 do 1999, po upokojitvi pa je v klubu tri leta opravljal še vlogo športnega direktorja, pa zajec tiči v nekem drugem grmu. Ronaldo naj bi odločitev sprejel zaradi turbulentnih odnosov z vodstvom Reala, še posebej z neizprosnim predsednikom Florentinom Pérezom

"Ne verjamem, da je bila to lahko odločitev," je povedal Mijatović. "Zagotovo je bil to rezultat nečesa, kar se je kuhalo zelo dolgo časa. Prepričan sem, da ni šlo za kapriciozno odločitev, ki bi jo Ronaldo sprejel v jezi. To je bil proces, ki je sčasoma dozorel. Morda je bil glavni razlog čuden odnos med Cristianom in predsednikom. Ne vem točno, kaj se je zgodilo med njima, a od zunaj je bilo nedvomno očitno, da imata resne probleme. Imela sta zelo težaven odnos," je pojasnil nekdanji jugoslovanski reprezentant.

massimiliano allegri Evforija Šport Allegri v skrbeh zaradi Ronalda

predrag mijatović | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • Tojeto 16:06 31.julij 2018.

    Zdaj služiti še večje kup, zdaj drugi meseci na teden toliko veliko na 8999$ pa še več ,ne moraš verjamit.....prikaži manj

Sorodne novice