Šport > Nogomet
3452 ogledov

Ronaldo s tem dejanjem razjokal Madridiste

cristiano ronaldo Epa
Nogometni superzvezdnik življenje v Torinu zajema z veliko žlico.

Cristiano Ronaldo je s selitvijo iz Madrida v Torino poskrbel za daleč najodmevnejšo selitev letošnjega poletnega prestopnega roka. 34-kratni italijanski prvak Juventus je za nakup 33-letnega napadalca odštel 100 milijonov evrov in s poslovnega vidika zadel žebljico na glavico.

Prestop je izdatno povečal prihodke torinskega velikana, ki je v le nekaj tednih pokril devetmestno investicijo. Narasla je prodaja dresov, število prodanih kart in klubskih artiklov, prava evforija pa je zavladala na družbenih omrežjih, kjer Juventusove številke dosegajo neslutene višave.

ronaldo sorrentino Pristal v bolnišnici Šport Posledice srečanja z Ronaldovo železno mišico

Ronaldo je v športnem svetu znan kot kralj družbenih omrežij, kjer po številu sledilcev nima konkurence. Na Facebooku mu sledi več kot 120 milijonov, na Twitterju 74 milijonov, na Instagramu 139 milijonov ljudi. "Cristiano Ronaldo ima več sledilcev na Twitterju kot Real Madrid in Barcelona skupaj," je v nedavnem poročilu o najbolj priljubljenih športnikih na svetu zapisala Evropska nogometna zveza (Uefa).

Ronaldove objave se zaradi velike izpostavljenosti pogosto znajdejo v središču pozornosti, ena zadnjih pa je razočarala navijače kraljevega kluba. Nogometaševa številčna družina je namreč pred dnevi pozirala v dresih Juventusa, CR7 pa je fotografiji pripisal: "Črno-bela družina."

 

La famiglia bianconera! #finoallafine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

"Veliko lepši si v belem, in ti to dobro veš," je na objavo reagiral nek navijač Reala. "Škoda. Govoril si, da je Real najboljši klub na svetu, nato si obljubil, da se vidimo prihodnje leto, potem pa si odšel. Noben klub ni primerljiv z Realom, noben," je dodal drugi. "Prosim, naj mi nekdo poda robčke," je dvema jokajočima simboloma pripisal tretji. Povsem drugače so fotografijo, ki je v enem dnevu dobila več kot 10,5 milijona všečkov, sprejeli navijači Juventusa.

cristiano ronaldo | Avtor: Epa Epa

Sicer se Portugalec, kot je razkril v intervjuju za DAZN, v Torinu odlično počuti. "Zelo dobro, vesel sem. Imamo dobro ekipo in prijetno sem presenečen. Ves čas trdo delamo. Tukaj ni lahkih dni," je povedal 33-letnik in pojasnil, zakaj se je odločil za Juventus.

"Nekatere stvari v življenju se zgodijo z razlogom. Nisem pričakoval, da bom igral v tem klubu, a je do tega prišlo po naravni poti. Gre za enega najboljših na svetu, zato odločitev ni bila teža. Pri Realu mi je uspelo nekaj neverjetnega. S klubom sem osvojil vse, tam so moji prijatelji in družina, a selitev k Juventusu je bila lahka odločitev. Pokazali so največje zanimanje zame in mi dali priložnost. Tukaj se želim zapisati v zgodovino," je dodal Ronaldo.

Tudi v Italiji bo zgodovino pisal s številko sedem, ki je doslej krasila hrbet Juana Cuadrada. "Ja, to je moja najljubša številka. Pogovarjal sem se klubom in Cuadradom. Dejal je: 'ni problema, z veseljem ti jo prepustim.' Ustrežljivost kluba in Cuadrada me je presnetila," je razkril Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice