Šport > Nogomet
89 ogledov

"Na treningih je bilo res veliko žara, borbe, isker,..."

Tomaž Kavčič
Slovenska nogometna reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Oslu igrala tekmo proti Norveški, kar bo njen tretji nastop v Ligi narodov.

Po porazih proti Bolgariji in Cipru si v slovenski vrsti želijo zmago. Ne smejo pa si dovoliti pasti pod vpliv stadiona oziroma občinstva.

"Kaj pričakujemo? Najbolj pomembno je, da gremo v tekmo z enako energijo kot Norvežani, da ne pademo pod vpliv stadiona in publike. Želimo pa si iz strnjene sredine hitrejši prehod v napad in posledično več priložnosti za zadetek," je na novinarski konferenci v Oslu povedal selektor Tomaž Kavčič.

Tomaž Kavčič Ne kaže dobro Šport Kavčič s temi številkami hodi po robu prepada

Ob Jasminu Kurtiću, Timu Matavžu, Kevinu Kamplu, Janu Oblaku in Benjaminu Verbiču, ki so bili "odpisani" že prej zaradi poškodb in bolezni, v soboto zagotovo ne bo igral niti Petar Stojanović zaradi težav z mišico (težave ima tudi Luka Zahović), a bo verjetno v kadru za torkovo tekmo s Ciprom v Ljubljani.

Benjamin Verbič Odpadel še en adut Šport Nov udarec za Slovenijo

Vse to pa ne pomeni, da v slovenski vrsti iščejo alibije. "Mlajši so tukaj, da ta položaj obrnejo v svoj prid," pravi Kavčič, posebej glede igralcev v zvezni vrsti, kot so Leo Štulac, Amir Dervišević in Jaka Bijol.

Jaka Bijol Reprezentanca Šport Brez Kampla in Verbiča, a z Bijolom

Na bokih v zvezni vrsti bosta najverjetneje začela Roman Bezjak in Domen Črnigoj. "Potrebujemo namreč dober tek, borbo, ta igralca lahko to delata. Drugih rešitev niti ni ob odsotnosti Verbiča," pravi selektor.

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Šport Oslabljena Slovenija na Norveško po presenečenje

Ta si želi prekiniti niz negativnih izidov proti Norveški v Oslu. Kaj pa je zdaj drugače v primerjavi s prejšnjimi cikli, da so takšna pričakovanja?

"Težko je reči. Na treningih je bilo res veliko žara, borbe, isker, šli smo v več podrobnosti. Pričakujem pa, da bo tekma enakovredna in da bomo to prekletstvo z Norveško prekinili," je dejal Kavčič.

Tomaž Kavčič | Avtor: Profimedia Profimedia

Kapetan Bojan Jokić je prav tako pohvalil delo na pripravah. "Mislim, da smo dobro delali in se dobro pripravili na jutrišnjo tekmo. Vemo, da smo v prvem ciklu izgubili šest točk, če se hočemo boriti za prvo mesto, moramo jutri igrati na zmago oziroma vzeti točke. Norveška ima izjemno reprezentanco, doma je zelo močna, ima svoj slog igre, ampak mislim, da se ji lahko zoperstavimo."

liga narodov Slovenija - Bolgarija Liga narodov Šport Kapetan: Vsak igralec ve, da se je včasih treba 'stepsti'

Kot je pojasnil, bodo poskušali izkoristiti dejstvo, da Norvežani puščajo kar nekaj prostora med linijami, kar bi si želeli unovčiti s protinapadi.

Bojan Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenci so po dveh tekmah v ligi C in skupini 3 na zadnjem mestu brez točke, po tri imata Norveška in Ciper, vseh šest pa vodilna Bolgarija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.