Šport > Nogomet
940 ogledov

"V slačilnici je bila tišina"

Andraž Šporar
"Trenutno nam ne gre, ampak stojte nam ob strani," pravi trenutno prvi napadalec slovenske izbrane vrste.

Slovenska nogometna reprezentanca je v soboto zvečer v Oslu še tretjič zapovrstjo v ligi narodov igrišče zapustila poražena. Odločil je zadetek domačinov v sodniškem dodatku prvega polčasa. Razlika je bila na koncu rezultatsko minimalna, a povsem logična. Sloveniji je znova manjkalo konkretnosti.

O tem govori tudi en strel v okvir gola tekmeca (uradna statistika Uefe). V slovenskem napadu je ob odsotnosti Tima Matavža priložnost dobil Andraž Šporar, ki pa je bil premalo opazen. Uporabnih žog zanj ni bilo od nikoder. Ta primanjkljaj podaj do napadalcev ali v nevarno cono se vleče že kar nekaj časa.

"Mislim, da na takih tekmah ne moremo pričakovati, da bom imel pet 'stoodstotnih' priložnosti. Je pa res, da bi lahko malo bolje odigrali. Norvežani res niso izvajali nekega vrhunskega 'pressinga', da mi ne bi mogli odigrati kake akcije. Moramo pokazati več 'jajc'," je po tekmi na stadionu Ullevaal, kjer Norveška ni poražena zadnjih devet tekem, dejal Šporar. Priznal je, da je bilo razočaranje v slačilnici veliko. "Tam je bila tišina, v glavnem tišina," je povedal.

tomaž kavčič liga narodov Slovenija - Bolgarija Selektor Šport Kavčič: "Jaz sem glede svoje službe miren"

Pred porazi v ligi narodov proti Bolgariji, Cipru in Norveški so pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča (ta bo kljub nekaterim namigovanjem vodil tudi torkovo tekmo v Stožicah) izgubili tudi prijateljski tekmi z Avstrijo in Belorusijo. Povsod je javnost Kavčičevim izbrancem (pa delno tudi že pod prejšnjim šefom Srečkom Katancem) očitala premalo volje, želje, agresivnosti.

Čeravno je bilo slednje tokrat vsaj v obrambnem delu igre opaziti nekaj več, pa je bil izkupiček enak - nov poraz, novo razočaranje in nove izjave o tem, da ne vedo razloga, kaj gre narobe.

"Trenutno smo v obdobju, ko nam več kot očitno ne gre. Težko povemo kaj pametnega po takšnih tekmah. Nimamo točk, zato moramo naprej trenirati in prepričan sem, da bomo slej kot prej zmagali. Kot pravim, smo v težkem obdobju in upam, da se bomo čim prej pobrali," pravi napadalec Slovana iz Bratislave, ki na Slovaškem kroji vrh lestvice strelcev.

Andraž Šporar | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav so manjkali številni stalni reprezentanti, kot so Jan Oblak, Jasmin Kurtić, Matavž, Benjamin Verbič, Kevin Kampl (še nepripravljeni Josip Iličić je v nekaj minutah sicer pokazal prebliske za preboj tekmečeve obrambe), pa ob Norvežanih, ki še zdaleč niso delovali kot kak "bav-bav", ni bil niti blizu, da tudi v izbrani vrsti zatrese mrežo tekmeca.

"Ko pogledate, koliko tekem imajo določeni igralci oziroma večina nas, vidite, da ne ravno veliko. Tudi Norveška je bila v podobnem položaju pred štirimi leti. Pa so danes selekcionirani in na boljši poti," za potrpežljivost "prosi" Šporar, ki ima tudi sporočilo za navijače.

Norveška:Slovenija Liga narodov Šport Bleda Slovenija znova poražena

"Nam je najtežje, ko izgubimo. Vem, da je tudi navijačem, ker nimamo točk in ker pač predstavljamo Slovenijo. Trenutno nam ne gre, ampak stojte nam ob strani navijači, mediji, prepričan sem, da bo krivulja slej ko prej šla navzgor," pravi Šporar.

Prepričan je tudi, da so dovolj kakovostni in da se lahko uvrstijo na veliko tekmovanje. "Ampak trenutno smo v težkem obdobju in lahko le prosimo za podporo, treniramo, smo tiho in upamo na boljše rezultate," je zaključil nekdanji napadalec ljubljanske Olimpije.

Novo priložnost za popravljanje vtisa bo slovenska vrsta imela v torek ob 20.45 v Stožicah proti Cipru. Zmaga je praktično nujna, v nasprotnem primeru Sloveniji grozi, da bo padla v najnižji evropski razred - ligo D. Družba San Marina, Gibraltarja in drugih nogometno manj ali nerazvitih držav pa bi za udeleženko treh velikih tekmovanj - dveh svetovnih in evropskega - bila vse prej kot ugledna.

Komentarjev 1
  • nostradamus 10:52 14.oktober 2018.

    ni prave kemije in vecina nasih nogometasev se obnasa kot da so vsi messiji ali vsaj njegov priblizek selektor ni vreden tega polozaja sedaj je Kek prost in velika vecina nas verjame da je sposoben ponovno spisati pravljico ki bi ...prikaži več nas vrnila na nogometni zemljevid torej NZS kaj cakamo ?

Sorodne novice