Šport > Nogomet
395 ogledov

Še eno razočaranje za Kavčičevo četo

Miha Zajc Anže Petkovšek
Slovenski nogometaši na domačem terenu niso uspeli streti Cipra.

Slovenska nogometna reprezentanca je v 4. krogu lige narodov v Ljubljani s Ciprom igrala neodločeno 1:1 (0:1) in tako še naprej ostala brez zmage. Za Slovenijo, ki je prevladovala skozi vso tekmo, a bila znova zelo neučinkovita, je zadel Nejc Skubic v 83., za 86. reprezentanco na Fifini lestvici pa Fotis Papoulis v 37. minuti.

Na štirih tekmah je Slovenija osvojila le točko, poražena pa je bila na Cipru, pred dnevi na Norveškem, izgubila pa je tudi domači dvoboj proti Bolgariji. Izbranci Tomaža Kavčiča bodo zadnji dve tekmi v tem tekmovanju igrali 16. novembra doma proti Norveški in 19. novembra v Sofiji proti Bolgariji.

Slovenci so bili celo tekmo boljši tekmec, a kljub nekaj lepim priložnostim nikakor niso našli poti do gola. Tako je že močno dišalo že po današnjem izpadu v ligo D, a je na srečo domačih Skubic le poskrbel za vsaj točko, prvo v tem tekmovanju za Slovence. Pričakovanja proti ekipi, ki je pred tem izgubila 12 od 13 gostovanj, so bila sicer večja, a točka vsaj ohranja možnosti za obstanek v tem rangu lige narodov.

V zvezni vrsti je ob Reneju Krhinu začel Domen Črnigoj, pred njima so bili Roman Bezjak, Miha Zajc in povratnik v začetno enajsterico Josip Iličić, v napadu pa je namesto poškodovanega Andraža Šporarja začel Robert Berić, strelec edinega slovenskega gola ob porazu na Cipru.

Slovenija - Ciper | Avtor: Anže Petkovšek Slovenska nogometna reprezentanca v 4. krogu lige narodov v Ljubljani s Ciprom. Anže Petkovšek

Ta postava je bila v prvem polčasu precej boljša od ciprske, a se v 37. minuti znašla v zaostanku, ko so Slovenci izgubili boj za žogo na svoji polovici po dolgi podaji, na koncu pa je Papoulis prišel pred Vida Belca in ga premagal. Pred tem so imeli domači kar nekaj lepih priložnosti, v tretji, 19. in 40. minuti je zagrozil igre željni Iličić, a prvi strel mu je vratar Kostas Panayi obranil, pri drugih dveh (slednji je bil prosti strel s 25 m) pa je bil malce premalo natančen.

Premalo natančen je bil tudi Berić v 14. in 36. minuti, v 16. pa je Črnigojev strel pomenil lahek zalogaj za vratarja Cipra. Ta je v prvem polčasu še nekajkrat prišel do strelov iz ugodnih položajev, enkrat tudi zadel, a iz prepovedanega položaja.

Kavčič je na začetku drugega polčasa Bezjaka zamenjal z Amirjem Derviševićem, prvo priložnost v drugem delu pa je v 55. minuti zapravil Bojan Jokić s strelom z leve strani kazenskega prostora. V 58. minuti je zaradi poškodbe iz igre moral prav Jokić, ki ga je menjal Jure Balkovec. Dve minuti pozneje so prvič v drugem delu zagrozili Cirpčani, strel Kostakisa Artymatasa z roba kazenskega prostora je Belec ukrotil.

V 63. minuti je na drugi strani s podobno mero vrnil Črnigoj, od 66. minute dalje pa je Slovenija igrala z igralcem več, saj je Grigoris Kastanos dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Balkovcem. V 69. je Zajc streljal točno v naročje Panayija, v 75. minuti pa je Kavčič na igrišče poslal še svoje zadnje orožje, mladega napadalca Luko Zahovića, ki je tako prišel do debija v izbrani vrsti.

Slovenija - Ciper | Avtor: Anže Petkovšek Slovenska nogometna reprezentanca v 4. krogu lige narodov v Ljubljani s Ciprom. Anže Petkovšek

V 83. minuti so Slovenci le prišli do želenega zadetka, po Zajčevi podaji pred gol je s prve sprožil Skubic. V 90. minuti pa je z igrišča zaradi drugega rumenega kartona moral Iličić. Globoko v sodniškem dodatku je na drugi strani neposredni rdeči karton zaradi grobega prekrška dobil ciprski kapetan Jason Demetriou, a tudi to ni pomagalo k preobratu.

Komentarjev 1
  • kana 08:22 17.oktober 2018.

    kaj kritizirate, saj pa je to dober rezultat.

Sorodne novice